героите на протеста. Мария.

IMG_8647

Мария е едно от децата на протеста, изкарало най-дълго по жълтите павета. вероятно броят на дните от тези 200 до момента, които е била с родителите си на площада е равен на тези на малкия Филип, за който ще пиша скоро.

Мария е едва на 4, но обича да е на протест. помага всеки понеделник при раздаването на в-к Протест на площада. вика добре „оставка“ и има много приятели сред нас.

Мария за мен е герой. тя е смисъла на това да сме на площада. тя е бъдещето. и няма как да не вярвам в нея.

още от моите герои на протеста: Мишо, Апостол, Иво, Христо

героите на протеста. Мишо.

IMG_9382

Мишо е от най-светлите хора на протеста. носи мъдрост и безкрайна доброта. често е с колелото си и винаги с голяма усмивка.

по идея на Мишо „писахме“ много пъти „за чиста и свята република“, „за чисти ръце“

Мишо вярва, че започва новото българско възраждане и 2014-та ще е годината на пречистването за нас

„Научете децата си, че нямат нужда от нищо извън себе си, за да бъдат щастливи – нито от човек, нито от място, нито от нещо – и че истинското щастие се намира вътре в тях. Научете ги, че са достатъчни сами на себе си.
Научете децата си, че неуспехът е измислица, че всеки опит е успех и че всяко усилие постига победа, като първото е не по-малко достойно за уважение от последното.
Научете децата си, че са дълбоко свързани с всичко в Живота, че са Едно Цяло с всички хора и че няма да бъдат отделени от Бога.
Научете децата си, че живеят в свят на великолепно изобилие, че има достатъчно за всекиго и че най-великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще получиш най-много.
Научете децата си, че няма нужда да се състезават с никого за нищо и че Божията благословия ще получат всички.
Научете ги на това и ще сте им дали велик урок.“

още герои от протеста: Христо, Иво, Апостол