в един по-добър свят …

IMG_3012

в последните седмици реших да си представям и споделям в статуси какъв би бил един по-добър и възможен свят за всички нас. свят, който е резултат от нашите съзнателни избори ежедневно. малка колекция запазвам тук. колкото повече хора си го представяме така, толкова по-възможно е да се случи наистина.

В един по-добър свят мнозинството ще заспива с книга, а не с дистанционното в ръка

В един по-добър свят щяхме да виждаме всеки малък повод за усмивка и щастие, навред в живота, който носим и създаваме, а нямаше да сме вечно намръщени и нещастни, винейки другите за това.

В един по-добър свят хората щяха да имат повече време за приятелите си, отколкото за електронните си устройства.

В един по-добър свят хората, които викат щяха да са по-малко, за сметка на хората които пеят, разказват вицове или просто мълчат.

В един по-добър свят по-лесно щяхме да виждаме това, което ни обединява, отколкото това, което ни разединява.

В един по-добър свят „моля“ щеше да е по-често казвано от „искам“ и „благодаря!“ – по-масово от „идиот!“

В един по-добър свят хората щяха да си мерят не п**е, не колите, не парите, не телефоните, не влиянието, а знанията, идеите, дареното, стореното за другите.

В един по-добър свят Коледните елхи не биха били от отрязани живи дръвчета. Хората биха се събирали да си говорят за отминаващата година и за бъдещата с любов и надежда, а не с гняв и отчаяние.

В един по-добър свят медиите биха бързали да отразят първи добрите новини, а не скандалните. Имената на истинските им собственици биха били изписани, а не негласно подмятани в обществото.

В един по-добър свят депутатите просто нямаше да имат нужда да имат депутатски имунитет. Нямаше да има нужда и да купуват гласове, защото биха били силни, обаятелни личности, които вдъхват доверие и респект.

В един по-добър свят политиците щяха да чуват хората и щяха да говорят с тях, вместо да бягат винаги от задния вход.

В един по-добър свят образованието щеше да е преди подслушването като приоритет на държавата, а здравеопазването преди гласуването на ваканции и бюджет за нов автомобилен парк.

кредит илюстрация: Али

#избори #за1 #България #човешко