Браво на ‪Кирил и #‎Here2Help‬

 

535325_149955388729285_7895941461734834751_n

След като миналата година студентски проект премина във великолепна национална кампания – Куче от станиол – събирахме станиол, връщахме и дарявахме средства за обучение на кучета водачи за незрящи – Фондация Очи на четири лапи, тази година друг проект на мои студенти набира сила и каня всички за подкрепа на Кирил и #Here2Help

„Първата ни кауза, която искаме да се реализира е да подпомогнем изграждането на „Зеленчукова биоградина“ в дома за деца лишени от родителска грижа „Мария-Луиза“ гр. Пловдив. Там децата ще имат възможността да се научат на един по-природосъобразен начин на живот като се запознаят с различните култури и тяхното отглеждане. Смятаме набирането на средства за реализирането на кампанията да става чрез събирането на пластмасови капачки и рециклирането им. За реализирането на този проект са ни необходими 2 тона пластмасови капачки.

За нас всяка капачка е от значение.

12919726_1295889623760466_5813345770506266943_n

Проектът #Here2Help във фб е тук – освен лайкове са нужни и реални действия – събирайте капачки хора и носете към Пловдив!

Вярвам в тази кауза!

Децата и електронните игри или Кой запали Луната :)

1тtat

Няма какво да се заблуждаваме – децата ни играят електронни игри. На телефона, на таблета, на лаптопа, на компютъра. Играят по много. Не само моите, но всички.

Не можем много да лимитираме игрите. Но поне можем да си направим труда да подберем готини, забавни, но и образователни игри, за да е това време освен приятно за децата и полезно за тях.

В цялото това говорене за електронните устройства и за игрите попаднах на чудна игра, която освен всичките си хубости, които ще изредя след малко е и създадена тук, в България, което много ме радва!

Играта е Кой запали Луната на TAT Creative 🙂

Моите у дома много й се зарадваха, както и аз – усмихна ме много защото е:

  • красива, ама много красива;
  • пъстра и магическа;
  • забавна и занимателна;
  • учи ги и ги води към любопитство 🙂

Хайде, играйте. И да не ги ограничаваме! 🙂

Книги за предприемачи и не само: Запали ги!

IMG_2272

След Говори като на TED се присетих, че не съм писала за друга доста вдъхновяваща за мен книга, която прочетох преди време, на същия автор – Кармайн ГалоЗапали ги! Разбирам, че тиражът й е изчерпан, но вероятно може да се намери из библиотеки или приятели, затова и пиша.

Запали ги! на Кармайн Гало е книга със седем лесни правила за предприемачи, търговци, публични говорители, политици, лидери, които искат да са по-омайни и вдъхновяващи при повеждането и „запалването“ на хората по конкретна тема или.

В книгата с примери и любопитно инфо има разказано
как да вдъхновите колегите, клиентите и купувачите си,
как да продадете себе си, вашата концепция и вашите ценности,
как да общувате с харизма и увереност.

„Наша основна потребност е да има някой, който да ни вдъхнови да бъдем това, което бихме могли да бъдем“, казва Ралф Емерсън. А Гало ни показва и как да го правим.

„Вие имате силата да вдъхновявате всекиго, навсякъде, по всяко време. Всеки ден вие упражнявате влияние върху някого.“

За пътя, ползите, оптимизма, предизвикателствата, участието, потенциала – Запали ги!

Книги за предприемачи и не само: Говори като на TED

IMG_2114

Говори като на TED – 9 тайни от водещи умове в света как да говорите пред публика, на Кармайн Гало е новата книга на ROI Books, която силно препоръчвам ако:

  • си фен на TED и черпиш вдъхновение от зареждащите им клипчета;
  • си шеф на фирма или top level / middle level мениджър – налага ти се често да говориш пред хора;
  • си преподавател или учител;
  • си студент или ученик имаш да изнасяш презентации, представяш проекти;
  • си търговец, работиш в НПО или активист;
  • си предприемач или startup човек;
  • вероятно ако си политически лидер, политик или пък пастор, поп също може да ти е полезна;
  • просто имаш да убеждаваш другите.

В смлян вид книгата дава доста убедителни техники и практически съвети за говорене пред публика, за омайване на хора, като се цитират конкретни примери от TED лекции, които може веднага да се гледат и онлайн за по-голяма достоверност и сила.

Това е от мен. Четенето оставям за теб 🙂