фирмен мейл в безплатна поща – тъпо

медицинска вода за уста – на етикета, естествено – контакти и в контактите – мейл адрес и той – в yahoo.com например. любимо.

ей, човеко, шеф на фирмата, разбирам, че си „малък“ а може би дори вече ‘среден“ бизнес

как искаш да имам доверие в продукта ти, който, да си кажем честно не е сред тези от първа необходимост и хората, които биха си купили подобен продукт със сигурност могат да мислят, так как да имам доверие в теб и продукта ти, като не си дал пари ако не за сайт (какъвто и да било) то поне за собствен домейн и поща в него, а вместо това използваш безплатна поща за корпоративна комуникация – излагация!
говоря ти за това да имаш вместо imetonafirmata@yahoo.com (yahoo.com и без теб са достатъчно известни!) – info@imetonatirmata.com например (само за справка – цената за това е около 80-100 лв. за година)

забележка1: моля yahoo.com да се счита свободнозаменяемо за всички безплатни пощи и еднакво орезиляващо за фирмена поща било то в hotmail, gmail, mail.bg, abv.bg и подобни (да ме прощават колегите от пощите, но се надявам да споделят мнението ми в това отношение)

забележка2: медицинската вода за уста успешно може да се замени с всякакви други продукти, примери – много, ежедневно, навсякъде. тъжно.

две противоположни книги в един пост

просто така ми дойдоха и затова така неприлично ги намъквам в този пост, но все пак си позволявам да измъкна с едни гърди напред тази, на която повече се радвам:

„близо до бебето“ е поредната „зелена“ книга на Горичка и Сиела и може би първата, която стигна много близо до мен
често ми се случва като кажа, че родителството / майчинството е голяма радост, забава и дар да остана неразбрана и затова книжката на Василена Доткова идва като нужен и очакван разговор със себеподобен
родителството по лесния начин – в хармония с природата – е възможно и наистина лесно, само трябва да му се оставиш
в книгата – илюстраниите са симпатични, текстовете – леки и искрени
препоръчвам на всички, които скоро ще стават или отскоро са родители

* * *

„фасове“ на Ваня Щерева, мда, осъзнавам, че има нотка цинизъм да смеся двете книги в един пост, но животът е такъв … един пепелник с фасове – разчупена книга, събрано от всичко; харесва ми хаоса на текста и графичното оформление, някак много ми пасва; не знам доколко не е прекалено търсено, но не стои изкуствено, поне не на бързо четене
интервю с Ваня Щерева има тук

масова целувка за 14-ти февруари – Иракли. Звезда

не знам някой помни ли Звезда (кака Звезда, както й казваха) – беше си по своемо луда, добра и всеотдайна. Звезда имаше мисия и тя бе – фотографията, правеше какво ли не, без самата да е фотограф, просто защото си беше наумила така, правеше в последните десет години Фотоваканциите лятото, а в последните 5-6 години правеше „Целувките на Славейков“ – зимата в най-студения ден – 14-ти февруари – изкарваше учениците от фотографската гимназия в София, договаряше с фото-ателиета и караше хората да се целуват на площада, а учениците запечатваха тези целувки и така „всичко се мултиплицира, защото фотографията умножава любовта“ (така именно казваше Звезда) – всичко с цел да размърда нещата в най-мъртвия за фотографията месец – февруари и както тя казваше – всичко хубаво започва с „ф“, а“ф“ е „магическа“ буква … е, Звезда вече не е сред нас, но знам, много хора подеха идеята за целувките на 14-ти …

ето и поканата за този 14-ти февруари, която за мен звучи като покана от Звезда:

„ТОЗИ 14-ти февруари няма да е като никой друг!
Този Св. Валентин ще бъде първият, на който хората с активна гражданска позиция ще могат да го докажат по най-красивия начин – целувайки се!

ЕЛА(те) ДА СЕ ЦЕЛУВАШ(те) с/сред хиляди хора , влюбени в природата и ИРАКЛИ! Покажи, че дори кичът си струва, когато е за най-смислената кауза – тази на бъдещето: чистата политика и околна среда!
Паралелни целувки за Иракли ще има и във Варна и Пловдив

Убедени, че все пак любовта е в основата на съществуването на всички ни, Гражданска група ДА Спасим Иракли кани всички, които :
обичат да се целуват
просто се обичат
обичат Иракли и българската природа
обичат живота
искат да покажат цялата си любов на българското правителство и община Несебър, инвеститорите и багерите, бетонобъркачките……
имат желание, но не са имали възможност да целунат всички онези представители на властта, които ще превърнат Иракли в прекрасен бетонен курорт, в който сигурни сме, ще има доста целувки от всякакаъв вид! Десетки Министри, общиснки съветници и инвеститори, елате да ви целунем!

Затова а и защото наистина си мислим, че всичко, което липсва в тази държава е любов, ви каним на 14ти февруари от 18.30 на най-масовата в историята на България целувка!
Нека, ако ще се целуваме и ще празнуваме то да бъде за Иракли и българската природа!

Да Спасим Иракли има амбция да превърне кича, характерен за този празник, а и изобщо за тази държава, в смислена енергия на хората, способни да обичат! Искаме просто да отпразнуваме любовта си към хората и природата! „

Safer Internet Day.

световният ден за безопасен Интернет – 12 февруари мина у нас вяло, тихо и почти незабелязано

освен премиерата на филма „Сърфирам безопасно“ снощи в Дома на киното (благодаря на всички, които дойдоха!), друго не се случи

институциите и медиите са фокусирани върху други, по-важни неща

може би най-вече защото за децата на България никой не мисли (както действителността доказа многократно) и защо ли … трябва да се стигне до дереджето на Могилино, че някой да дойде от чужбина, да заговори по темата и да почнат останалите да си правят ПР по лесен начин …

ето какво пише BBC за Safer Internet Day – „Public events will encourage parents to oversee their children’s online life so they know who they are talking to.
In the UK schools were encouraged to run assemblies that discuss how children should behave online.“
и още „It’s about our work overlapping rather than duplicating,“ said Tony Neate, head of Get Safe Online which has signed up to ISAF.
He said although more people were starting to use anti-virus, firewalls and anti-spyware programs, protection meant more than just installing software.
This is everyone’s responsibility,“ he said.“ (кредит – Андрей)

В същото време едно дете пише на Az-deteto.com: „Original message text:
Поздрав за децата на България:
Искам да поздравя хората от дома в Могилино и да им кажа че се справят
много добре. Като порасна искам да стана като тях!
End of original message text.“ (кредит – Виктор)
без коментар.

още за безопасния Интернет за нашите деца
и още за Могилино