фирмен мейл в безплатна поща – тъпо

медицинска вода за уста – на етикета, естествено – контакти и в контактите – мейл адрес и той – в yahoo.com например. любимо.

ей, човеко, шеф на фирмата, разбирам, че си „малък“ а може би дори вече ‘среден“ бизнес

как искаш да имам доверие в продукта ти, който, да си кажем честно не е сред тези от първа необходимост и хората, които биха си купили подобен продукт със сигурност могат да мислят, так как да имам доверие в теб и продукта ти, като не си дал пари ако не за сайт (какъвто и да било) то поне за собствен домейн и поща в него, а вместо това използваш безплатна поща за корпоративна комуникация – излагация!
говоря ти за това да имаш вместо imetonafirmata@yahoo.com (yahoo.com и без теб са достатъчно известни!) – info@imetonatirmata.com например (само за справка – цената за това е около 80-100 лв. за година)

забележка1: моля yahoo.com да се счита свободнозаменяемо за всички безплатни пощи и еднакво орезиляващо за фирмена поща било то в hotmail, gmail, mail.bg, abv.bg и подобни (да ме прощават колегите от пощите, но се надявам да споделят мнението ми в това отношение)

забележка2: медицинската вода за уста успешно може да се замени с всякакви други продукти, примери – много, ежедневно, навсякъде. тъжно.

25 thoughts on “фирмен мейл в безплатна поща – тъпо

  1. напълно съм съгласен с теб – с две малки забележки.

    1. как искаш някакъв фирмаджия да има адекватен адрес, след като главният киберполицай на републиката Явор Колев се подвизаваше със СЛУЖЕБЕН мейл hound@dir.bg!!! Говори ми после за авторитет.
    2. цената не е 80-100 лв. нищо не пречи да се ползват google apps безплатно, да имаш отново gmail интерфейс и 6 гб поща, но да работи под собствен домейн. Така че цената е $5-10/година за домейна само.

  2. Струва точно цената на домейна на година. Максимум 18 лева. Gmail например има опция да се маскира адреса от който се изпраща и с едно пренасочване от панел-а на регистратора на домейна и вече имаш @твоетоиме.ком

  3. прави сте 🙂 но за мен от гледна точка на бизнеса например с търговия на керемиди, производство на вода за уста и каквото и там да е 18 или 80 лева няма значение
    пък и да си настрои gmail е лесно, ама все пак е за advanced публика, той милия разлика между yahoo и собствена поща не може да направи …

  4. а има и такива, които имат домейн, имат и сайт, но все още си ползват безплатния мейл защото „им е по-лесно, и така са свикнали“. Не пренебрегвайте липсата на познания и желание да се научиш, доста често това е главната причина.

    Ето ви и един пример: http://www.spisaniebulka.com/contacts.php . До ден днешен се ползва @gbg.bg, знам го защото ние правим сайта, направихме и мейл … опитахме се да я обучим, не се получи.

  5. Общо взето си права, с изключение на това, че напоследък gmail предлага услуга, до която никой друг – нито софтуер, нито хостинг може даже да се доближи като качество.

    Именно затова методът на Живко Георгиев рулира 🙂

  6. наскоро мой приятел, неудовлетворен от фирмата, в която работеше напусна.след като размера на последното му възнаграждение
    се оказа различнo от това, което по принцип е вземал,реши да смени паролата на пощата за поръчки, която била в mail.bg…голяямо мазало:)

  7. И един прекрасен ден gmail.com ще кажат както едно време Яху: Дайте по 20 долара на година за POP3 или за разни други там предимства, а безплатно само през браузъра.

  8. Доверие в продукт ?
    Във фирма, както и да е. В продукт ?
    И тук можем да напишем малка тъжна музика със заглавие предприемача и усещането за марка. Не за мярка, щото такова има – только – в добре регулираните (бизнес) среди.

    Любим инструмент за реклама са ми обявите за работа. В тях човек научава ВСИЧКО, дето трябва да се знае за една фирма. И аз няма да проявя интерес, ако в обявата има адрес за контакт в яху, гювеч, абеве..Няма начин. Нали говорим за сериозно отношение. За обслужване. За компетентност. Едва ли не, за стил. С какво сме различни от другите – няма препратка: с това че ползваме евтини решения и пестим..какво ?

    Мнозинството пишман „бизнесмени“ пак не е чуло, че става дума за Л И Ч Н О В Н И М А Н И Е и интерактивност в целева група с много конкретен стил на живот.

  9. АБСОЛЮТНО съгласен!!! Случвало ми се е при работата ми с някои издателства за списания и фирми да попадам на описания проблем. А да не говорим за безумните реклами, на които попадаме ежедневно…

  10. Как звучи? Май съвсем различно от безличното ivan765@abv.bg ?
    (Айде това е допустимо – не всички се занимават с уеб програмиране с бази данни), ама да видя нещо от типа на kmetstvo_girgini@hotmail.com (дори не е и БГ пространство!) това на нищо не прилича, а да не говорим че не може да се подпише един прост емеил с ел.подпис…
    Бе думи нямам…
    Ваш: Ники Савчев

  11. Какво ти yahoo, аз най-често попадам на пощи @abv.bg… масово – всякакви компании, фирми и търговци, на най-различни опаковки и етикети.

  12. сх, именно така е, ама за да не правя прекалена реклама на абеве или друга бг безплатна мейл услуга избрах по-неутралното – yahoo 🙂

  13. Niki Savchev
    звучи идиотски, но не само ел.адресите са проблем. Тия дни ми дотрябва адрес на общински съвет. Вдигнах телефона и набрах номера. Отсреща отговориха с „Ало“. Представих се и се извиних за глупавия въпрос, но ми трябва пощенския им адрес така-и-така. Девойчето малко удивено ми подаде името на площада.
    Това е. За дядо на село.
    Общината има блог от януари, в който обявява дневния ред на предстоящи общински сесии. Там адрес за контакт няма.

    Време е да се направи нарчник

  14. Звучи ми като шега, с тази разлика, че смешното е за сметка на тия с пощите.
    Много хора не умеят да работят с интернет и подозирам, че много от тези умчовци, които ти си описала дори не знааят как да закупят такава поща. А ако ситуацията не е такава. Лошо за тях.
    Но, прогресът идва. Бавно, но славно.
    П.П. Как мжое човек да се свърже с теб? Кю, мейл? Не намерих (но може да не съм търсила достатъчно упорито).

  15. Редовно ми се случва и на мен да ми дадат визитка (фирмена) с мейл някъде по фри-тата.
    Обикновенно е не-голяма фирма и ми става любопитно, защо аджеба този мейл сте дали на визитката като си имате сайт с пощи (и то работещи, с уебмейл и имап клиент)?!?
    95% от случаите: „Ами там сме свикнали и може да се гледа от всякъде….“
    иде ми да си блъскам главата в стената, тези хора явно нямат никакво желание да използват услуги за които си плащат, защото така е по лесно и не трява да учат нещо ново….
    ама … манталитет….

    по въпроса с гаппс: Гугъл рулират напоследък, забелязвате ли как ЦЯЛАТА информация в нетЯ минава през тях… оп, статистика на сайта искате – има аналитикс, оп поща искате – гмайл, че и с чат(вярно, жабер, ама в уеб апп), оп искате пари да печелите от многото посещения на сайта ви – адуордс, оп отватряте простата търсачка, и понеже не сте излезли от акаунта си (гмайл, аналитикс, докс, и т.н.) и хоп, вече сте в базата и си имате профил – от какво се интересувате, какво си говорите с другите, кореспонденцията ви, статистиките на страниците които правите и или имате нещо общо с тях, не говорим за ексел и уорд документи, които сте качили там и не ясно какви данни съдържат….да – услугите им са едни от най добрите на пазара, няма спор, да много са добри и рулират ама има и едно друго нещо… по този въпрос в 1984 един човек е казал много умни неща…
    за справка:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four
    или
    http://bg.wikipedia.org/wiki/1984_(книга)

    пък нека рулират 🙂

  16. Сега се замислих… Абе за какво изобщо си говорим?! Училищния имейл е „soubotev_21@hotmail.com“, а пък сайта на школото е взело второ място в престижен конкурс за уебсайтове…

    справка – http://21coy.com/

    Моля, тези които работят професионално с уебдизайни… да НЕ го гледат.

    Напомня ми на времето на модерните сайтове в hit.bg

  17. znam 4e e malko off-subject ama iskah da vi pokaja horata kakvi problemi imat s internet i 4e o4akvate ot tiah pove4e ot dopustimoto kato da si napraviat mail na tehnia si domain 🙂

    Един хубав, слънчев ден, докато малката тъпа Гина си седяла в редакцията на небезизвестното музикално списание „Обоист“, пред нея изникнал позеленелия от яд Зеленко Зеленков и и изкрещял: „Малка тъпа Гино, ти била ли си в известната компютърна мрежа ЛиповМед ?“ Тя отговорила, че не е била.
    Зеленко позеленял от яд и отишъл да прави обемисти флашове…
    Гина потъркала малките си тъпи очички и се почудила какво ли представлява мрежата ЛиповМед. Пред нея се появил големия тъп Гнойзи, който пушел замислено и по изключение не крещял на никого. Гина го попитала, кой може да и обясни за ЛиповМед. Гнойзи я насочил към Зеленков, който по една случайност бил най- големия специалист по ЛиповМед и неговото приготовление, и всъщност работел за музикалното списание „Обоист“ по грешка. Зеленко обаче се бил оплел в един доста големичък флаш и тогава Гнойзи я насочил към красивия като картинка Картин Картофски- той също много разбирал от ЛиповМед, въпреки и това да не му влизало в работата.
    Картофски обаче не можел да си позволи да хаби ресурсите на своя интелект с такива дребни задачи- точно в момента бил зает с писане на статия, за това как бабите го блъскали в градския транспорт.
    Гина се отчаяла и от мъничките и тъпи очички потекли сълзи. Тя си замърморила, че ще каже на татко си, и ще напише стихосбирка, и по телевизията ще каже, и по радиото, и …
    Излязла от офиса и тръгнала да търси по улиците ЛиповМед. Не след дълго я срещнал мургав гражданин, който твърдял, че ще я заведе при ЛиповМед, а всъщност просто и взел портмонето и и теглил един бой зад първия ъгъл …

  18. е, този край беше жесток и незаслужен
    по-добре да беше срещнала супермен Герой Натрудов, който да я прилъсти и да й покаже другата компютърна мрежа, още по-известната – Надедо Обоя (тук стана цинично … уффф) или онази там – БилковЛед

  19. И аз не знаех за това. Платих си за интернет реклама на уважавана рекламна агенция и получих осакатена, интернет базирана платформа за
    понижаване на доверието както към фирмата,така и към продуктите и.
    Платих поисканата цена.Не съм я намалявал .

    Извод: (пореден) Масово в България,фирмите имат ниско ниво.
    Това ниско ниво се определя от ниското ниво
    на екипа в същите фирми.Да те хване яд , че си
    платил на някой който знае по-малко от теб.
    И се пише за професионалист.
    И има iso 9001…….

    Резултат: И клиентите на тези фирми придобиват ниско ниво.
    Цените падат…….
    Зрънцата кадърни от въпросните екипи с ниско ниво
    напускат и потеглят зад граница.
    Там им е много трудно,но поне са доволни,че са са
    сред подобни.
    Е: Ами ще се образоваме по блоковете как се правят
    сайтове,вместо да се занимаваме с по -печеливши
    дейности , без които заплатите на екипа ще си
    стоят ниски,малки.

    ДАНО В БЪДЕЩЕ, ВСЯКА ЖАБА ДА СИ НАМЕРИ СВОЕТО ГЬОЛЧЕ.И ДОКАТО
    ЦАПУРКА ТАМ ДА ГО ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА.

  20. Аз, предпочитам мейловете да някъде извън България, че тук не е трудно да се разбере паролата от доставчика. Имам достатъчно стаж в голям интернет доставчик, зад който седят машините на известни безплатни мейли. При физическото преконфигуриране на 1 от машините, се наложи да се експорнтат паролите на новата. Идеята бе, да се подмени машината с нова, по бърза и т.н. Ползвахме програмата Джон изкормвача http://www.openwall.com/john/ и останах без думи ! Вече нямам вяра на себе си, а като се има в предвид, че живеем в България, където ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА все още е в разцвета си и като знам как са давали парорли за пощи на тия от ГДБОБ и като си помисля, че и на мен може да ми случи, направо изтръпвам. Има си 1 поща тук, само за сериозни неща и поне 10 за развлечение !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *