масова целувка за 14-ти февруари – Иракли. Звезда

не знам някой помни ли Звезда (кака Звезда, както й казваха) – беше си по своемо луда, добра и всеотдайна. Звезда имаше мисия и тя бе – фотографията, правеше какво ли не, без самата да е фотограф, просто защото си беше наумила така, правеше в последните десет години Фотоваканциите лятото, а в последните 5-6 години правеше „Целувките на Славейков“ – зимата в най-студения ден – 14-ти февруари – изкарваше учениците от фотографската гимназия в София, договаряше с фото-ателиета и караше хората да се целуват на площада, а учениците запечатваха тези целувки и така „всичко се мултиплицира, защото фотографията умножава любовта“ (така именно казваше Звезда) – всичко с цел да размърда нещата в най-мъртвия за фотографията месец – февруари и както тя казваше – всичко хубаво започва с „ф“, а“ф“ е „магическа“ буква … е, Звезда вече не е сред нас, но знам, много хора подеха идеята за целувките на 14-ти …

ето и поканата за този 14-ти февруари, която за мен звучи като покана от Звезда:

„ТОЗИ 14-ти февруари няма да е като никой друг!
Този Св. Валентин ще бъде първият, на който хората с активна гражданска позиция ще могат да го докажат по най-красивия начин – целувайки се!

ЕЛА(те) ДА СЕ ЦЕЛУВАШ(те) с/сред хиляди хора , влюбени в природата и ИРАКЛИ! Покажи, че дори кичът си струва, когато е за най-смислената кауза – тази на бъдещето: чистата политика и околна среда!
Паралелни целувки за Иракли ще има и във Варна и Пловдив

Убедени, че все пак любовта е в основата на съществуването на всички ни, Гражданска група ДА Спасим Иракли кани всички, които :
обичат да се целуват
просто се обичат
обичат Иракли и българската природа
обичат живота
искат да покажат цялата си любов на българското правителство и община Несебър, инвеститорите и багерите, бетонобъркачките……
имат желание, но не са имали възможност да целунат всички онези представители на властта, които ще превърнат Иракли в прекрасен бетонен курорт, в който сигурни сме, ще има доста целувки от всякакаъв вид! Десетки Министри, общиснки съветници и инвеститори, елате да ви целунем!

Затова а и защото наистина си мислим, че всичко, което липсва в тази държава е любов, ви каним на 14ти февруари от 18.30 на най-масовата в историята на България целувка!
Нека, ако ще се целуваме и ще празнуваме то да бъде за Иракли и българската природа!

Да Спасим Иракли има амбция да превърне кича, характерен за този празник, а и изобщо за тази държава, в смислена енергия на хората, способни да обичат! Искаме просто да отпразнуваме любовта си към хората и природата! „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *