Коледни идеи за подаръци: фотокниги и фотокалендари от Pixiphotobooks

131927009_139140897979227_8637876256093851287_n

В тези предпразнични дни ежедневно ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂 Ден 7 – Ирина от https://pixiphotobooks.com

В тази година, когато доста сме си у дома, пътувах много, правейки албуми от минали години и супер места, където сме били със семейството си в платформата на Pixi Photobooks и ми беше голям кеф да ги преглеждам подреждам, именувам и украсявам снимките в книга на хартия. Също съм подарявала ваучери за това – на екипа си и на приятели. Много нетрадиционен подарък!

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?
Специално за Коледа подготвихме Премиум фотокниги – фотографското качество, което ги прави на практика почти вечни. Това е продукт резултат от безупречен печат, висококачествена фотохартия – твърди корици и твърди страници. Всичко това съчетано с дългогодишен професионален опит в печата и ръчна довършителна книговезка работа. Така Коледните професионални и домашни фотосесии намират своя дом по приятен съвременен smart начин в елегантен краен продукт. Предлагаме ги в 3 размера, подходящи както за ежедневни, така и за специални случаи. Срок на изработка и доставка в цялата страна до 7 работни дни. Поръчваш онлайн и получаваш до желан адрес! И да не забравяме, че закъснелите подаръци понякога са най-сладки!
 85164417_553204098617498_8341991099279081472_n
Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?
Самото естество на моята предприемаческа дейност е щастие! Знаех, че когато една идея си я представяш и можеш да я видиш пред очите си, тя непременно е изпълнима. Да сбъднеш цял един проект от лист хартия е огромно удовлетворение. Но най-хубавото е, че клиентите ни я припознават. Ние не предлагаме поредната стока-вещ, а чисто човешка емоция. Чрез нашата услуга, докато подрежда собствената си лична история във фотокнига, клиентът се връща към любимите си преживявания. Фотокнигата ги съхранява и допринася за вътрешно спокойствие, че човек не е живял напразно и, че ще може да споделя съкровеното отново и отново, спокоен, че няма да му се загубят в телефона! Това е позитивна и търсена услуга. Щастието на потребителя от крайния резултат на хартиен носител се отразява в нас и ни зарежда допълнително!

 


Подарете на Ирина и чудните Pixi фотокниги по един фб лайк или си направете як подарък – фотоалбум на сайта!

Познаваме се с Ирина от няколко курса, които съм й водила и менторството в Ринкърс, където проекта й бе финалист и взе награда.

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Срещала съм ви с Ирина и Пикси фотокниги и преди – когато стартираше в началото на тази година.

 

Коледни идеи за подаръци: изживяване в стая на загадките на 3KEY ROOMS

xMAS all vouchers

В тези предпразнични дни ежедневно ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂 Ден 6 – Лилия Моллова или само Лили от стаи на загадките 3KEY ROOMS.

Играла съм във всичките им стаи и съм голям фен на стаите на загадките по принцип и на 3KEY ROOMS като супер забавление. Също съм подарявала това – на екипа си, на приятели, на студенти мои. Много нетрадиционен и як подарък!

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?

Времената носят много стрес и ежедневна тревожност. Хората имат нужда от разведряване, да отведат мислите си поне за малко далеч от проблемите. Но и да си докажат, че имат капацитет да се справят със заплетени случаи. Играта в ескейп стая по начало е бягство – бягство от ежедневието. Но сега това важи с по-голяма сила от когато и да било.

Затова решихме да предложим изгодна възможност хората да купят ваучер за игра сега – само до края на декември, а да преценят сами кога – чак до края на 2021 г, да го ползват. Нека сами решат кога са в най-добра форма, кога се чувстват спокойни и кога най-силно се нуждаят от тази умна форма на разтуха. Офертата освен удължена валидност, включва 20% отстъпка от цената на играта, електронен носител на ваучера и опцията да променим дизайна на вече закупен ваучер така, че ако получателят му прецени, да го ползва за персонализиран подарък на някой друг (вместо сам да играе с него). Така един вид ваучерът има инвестиционна стойност – все ще изкочи повод да зарадваш някого с готин подарък и да ти се прииска да го изпратиш да се позабавлява.

 

Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?

Това, че имам известна свобода във взимането на решенията – стратегията за развитие на продуктите, тонът на бранда, комуникационните решения. За всички нас – създателите на 3KEY Стаите – предприемаческият опит е безценен. От една страна правим нещо, което ни радва истински, позволява ни да предадем форма на креативността си. Учим се страшно много. От грешки, от успехи, от трудности. От друга работим за клиенти, които страшно много харесваме. Хора, млади по дух, които търсят умни забавления и обичат да работят в екип. Те са страшно зареждащи и вдъхновяващи. Това го е изпитвал всеки, който е имал възможност да работи в escape room.

 

Ако имаше магическа пръчица какво би променила веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?

Честно казано – хората. Бих променила нагласата им. Един към друг. Към работата им, към партньорствата им. Твърде често наблюдавам, че хората са склонни да гонят целите си агресивно, да не любопитстват за чуждата гледна точка, за интересните на околните. Win-win решенията са възможни почти винаги. Вместо това има един дух на преследване на личния интерес на всяка цена, който всъщност прикрива страхът, че всичко и всички играят срещу теб, искат да те прецакат. Това е повсеместно – сред институции, сред бизнес участници, сред клиенти, сред граждани, по новините… Когато всеки се настрои да работи като част от един екип, една общност, магията ще се получава по-често! Подай ми сега тази магическа пръчица!

 

 

 


Подарете на Лили и чудните 3KEY Rooms един фб лайк или си направете як подарък – семеен или за приятели, като изживеете някоя от стаите им!

Познаваме се с Лили от М3 College, където преди много години преподавах дигитални комуникации.

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Срещала съм ви с Лили и преди – интервю за ескейп стаите с нея има тук.

И за София – ескейп столицата на Европа – тук.

Коледни идеи за подаръци: тахани и мед от Атанас и фамилия

кошница-1

В тези предпразнични дни ежедневно ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂 Ден пети – София и семейния бизнес на Атанас и фамилия.

Докато си говорихме тази седмица със София за коледните им предложения – кошници с прекрасните им продукти, София кърмеше малкото си бебе Атанас. Роди съвсем скоро и веднага е обратно в семейния бизнес. А бебето е много сладко и е с майка си през цялото време. Картинката ми напомни за моите кърмения с моите деца – много специални са тези моменти. Така че – още един път браво за София и бебе Атанас!

Какво ви мотивира и вдъхновява да сте предприемачи?

Преди две години завръщайки се в родния град Харманли, ние (Аз – София, моят брат Павел и съпругът ми Тихомир) знаехме какво ще правим тук. Развитието и разрастването на семейната ни таханджийница е движеща сила за всеки един от нас, искаме „Атанас и фамилия“ да бъде синоним на онези успели млади хора от малкия град, които променят света около себе си към по-добро.

Вдъхновение за нас са хората, които ни се доверяват. Онези, които започват деня с лъжица тахан и биха предложили същата и на децата си, защото знаят, че влагаме много внимание и сърце във всяко бурканче старателно събрано „здраве“.

кошница-2

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?

Тази Коледа ще бъде по-различна от другите – по-смирена и споделена! Очаква ни повече време с любимите ни хора и нека се постараем то да е пълноценно. Освен с игри, филми и подаръци…

Защо да не изненадаме децата с работилничка за коледни сладки?
* Защо да не зарадваме добрата домакиня с интересни нови продукти?
* Защо да не подарим полезен подарък с кауза на нашите приятели?
* Защо да не оценим българското производство с мисъл за здравето ни?

Именно тези въпроси ни вълнуваха, докато се чудехме как нашата фамилия да зарадва любителите на здравословната храна. Ето защо комбинирахме в подаръчна кутия бадемов тахан, лешников тахан и пчелен мед. Двете таханчета се оказаха любими на нашите последователи след кратка анкета във FB страницата ни @ ТАХАН и МЕД от Атанас и фамилия. А пчелният мед от Южен Сакар е идеално вкусово и кулинарно допълнение.

Подаръчната кутия „Коледна изненада“ идва красиво декорирана с коледна картичка на преференциална цена от 30лв. в сайта www.tahanimed.bg

Ако имахте магическа пръчица какво бихте променили веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?

Смятам, че липсват адекватни възможности за финансиране на малки предприемачески бизнес идеи, които биха могли да се развиват устойчиво.

Успешния път на малките производители е те да се обединяват и заедно да вървят напред. Вярвам, че местния бизнес на Харманли се стреми именно към това и лоялността ни едни към други ще бъде увенчана с успех. През тази необичайна 2020 година сме благодарни, че все повече хора избират българското.

Желаем на всички читатели споделени и весели коледни празници и нека новата 2021г. ни донесе благоденствие и здраве!

Подарете на София, Атанас и фамилия по един лайк или си поръчайте от чудните им продукти!

Поръчки може и от фб, но по-лесно от сайта им – Тахан и мед – Атанас и фамилия.

Познаваме се със София и брат й Павел от Ринкърс, където им бях ментор, а те бяха Победители в Академия за местни предприемачи 3.0 (2020), Голямата награда.

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Коледни идеи за екипи и фирми: Тиймбилдинг с кауза

В тези предпразнични дни ежедневно ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂 Ден четвърти – Тони.

131462150_238434057710618_5467044974485836736_n

Това е ТИЙМБИЛДИНГ С КАУЗА https://ecotourconsulting.eu/

А Антония Чиликова е сред най-смислените и интересни хора, които познавам. Изтършувала е много кътчета на страната и знае във всяко малко село коя баба какво може да готви и да сподели с градските хора така, че да им е хем интересно, хем полезно.

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?

Covid-пандемията ни изправи пред истинско предизвикателство – целта на тиймбилдингите е да скъси социалната дистанция, нещо немислимо в сегашната ситуация. Много фирми минаха на дистанционна работа. Трябваше да се адаптираме и да дадем алтернатива – да помогнем на екипите да останат мотивирани и сплотени, и едновременно с това да запазим същността на бранда – събития в партньорство с вдъхновяващи малки, семейни предприемачи от селските региони. Така се роди идеята за нашите онлайн тиймбилдинги. Избирате някоя от темите – крафт-бира и сирена,  коктейли, готварско или козметично ателие, чай и йога – и ние изпращаме до всеки участник пакет с продукти от нашите партньори. След това онлайн провеждаме забавни и интересни събития с игри, дегустация, куизове – вече реализираме такива събития  и като коледни онлайн партита.

Специално за коледните празници съвместно с  Multiplayer Team Training Platform подготвихме виртуални игри и коледни забавления , както за екипите, така и като подарък за служителите, които могат да играят с децата си през ваканциятаПодарък, който можеш да направиш и на близки, които са далеч! Освен забавни, нашите игри са и начин да учите, например столиците на света! Платформата е ситуирана в Дубай, но движена от семейство българи, които подпомагат и много проекти за образование в българските училища.

131391195_995594807599563_5963536671048189746_n

Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?

Обичам работата си. Българското село, опазването на българската природа и традициите, е моя лична кауза вече повече от 20 години. Щастлива съм, че все повече хора откриват тайната на щастието в простите неща, които предлага селото – спокойствие, чиста храна, красива природа…..но и общност! Там се чувстваш уютно, сред приятели – това е магията на селото. Магия, която се опитвам да вплета и в корпоративните събития, които организирам. Малките производители, семейните бизнеси, които са мои партньори, имат нужда от подкрепа в тези времена на изпитания, за да оцелеят.
За мен е важно и че чрез събитията, които организираме подкрепяме и социални каузи – например възрастни самотни хора или деца с увреждания – сега за Коледа, включваме в пакетите за събитията и сувенири изработени от майки на деца с увреждания.

131616892_296966518418251_5589465249441202903_n

Ако имаше магическа пръчица какво би променила веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?

На първо място ще премахна този ужасен вирус, който отне толкова животи и който нанесе зашеметяващ удар върху много малки бизнеси, поминъка и мечтите на хиляди. Двата сектора, в които работя – туризъм и организиране на събития, пострадаха най-силно от ситуацията. Самонаетите, в т.ч. собственици на малък и семеен бизнес, къщи за гости, свободни професии, дребни търговци и занаятчии, са сред най-засегнатите от пандемията и здравните мерки срещу нея. Парадоксално е, но те са и тези които получиха на практика най-малко финансова подкрепа и обезщетение. Правителството пренебрегва самонаетите лица, тази важна обществена група.

Като изключим ситуацията на пандемия, това което пречи на бизнес средата в България, според мен е липсата на ясни правила и законност, сигурност и доверие в институциите, като и ширещите се корупционни практики.
Но вярвам, че подобно на Мюнхаузен, можем да се изтеглим сами от блатото, с общи усилия да преодолеем кризата и да се борим за промени. Важно е сега да имаме силата да подадем ръка на тези които сега са най-уязвими.

Лайк за Тони и каузите й във фб тук.

И още един разговор с нея от преди година 🙂

 

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Коледни идеи за подаръци: Книжарницата зад ъгъла

tr

В идните дни ежедневно ще ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂 Ден трети – Троя.

Това е Троя и Книжарницата зад ъгъла. Едно от местата, които често посещавах тази година – любимата ми книжарничка. Троя е много мила. Мястото, което е създала е уютно и много хубаво.

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?
Мисля си, че сме приготвили най-хубавия подарък – книгата! Заедно с книгите предлагаме и прекрасни арт изделия – картички, ароматни свещи, принтове, сувенири – на млади и талантливи автори. Така всеки може да подбере чудесен подарък за близък човек, а защо не и за самия себе си? А за тези, които не могат да решат какво да изберат, предлагаме и подаръчни ваучери.
Разбира се, подготвили сме се с и с настроение и усмивка, но с тези неща посрещаме всеки ден нашите приятели на книгата зад Ъгъла.

Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?
Желанието да имам това красиво малко място, моята книжарницата, и то да се развива и привлича все повече хора. Вярата, че всеки може да успее с трудолюбие, постоянство, коректност и уважение към околните.
Около себе си виждам много млади хора с идеи и желание да ги осъществят, и разбирам, че посоката е правилна.

Ако имаше магическа пръчица какво би променил веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?
Много би ми се искало да може документацията около бизнеса да се движи по електронен път. Бих искала в институциите да срещам компетентни хора, а не просто служители. Бих искала и държавата да направи така, че малкият бизнес да се чуства удобно и сигурно тук.

По един лайк във фейсбук за Троя – тук 🙂 И наминете да посетите това уютно място!

По-ранно интервю с Троя тук.

 

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Коледни идеи за подаръци: Цветята на Камен

128999622_2773594259568283_8921010245000291586_o

В идните дни ежедневно ще ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си.

Затова и споделям с вас 🙂

Това е Камен и Цветята на Камен. Прекрасен е този човек и в своите две оранжерии в югоизточната част на страната. Цветята ни през пролетта и лятото в градината ни радваха много и бяха именно от неговите.

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?
Тъй като цветята, които произвеждам, не са подходящи за продажба в периода на Коледните празници, подготвих подаръчни ваучери с различни стойности. Този, който получи такъв подарък, ще може да си избере и поръча цветя, на които ще се радва от пролетта до късно лято.
Ваучерите са илюстрирани със симпатично джудже от екипа на Дядо Коледа. Няколко джуджета вече тръгнаха да разнасят своите пълни с цветя колички.

Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?
Желанието да се занимавам с това, което обичам – цветята. Освен това, желанието да помогна на моя роден край да остане жив, красив и привлекателен.
До скоро нямах никакъв опит в организирането на фирма, в развитието на собствена бизнес дейност. Попаднах в Академията за местни предприемачи на Фондация „Бикоуз“ и Център „Ринкър“ и научих много. Най-важното, което разбрах, е че мога и искам да го направя.

129725243_10217505947470436_4723433253944442209_n

Ако имаше магическа пръчица какво би променил веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?
Бих върнал хората в българското село, в българската провинция. Ако има хора – ще има и бизнес среда, ще има развитие. Ще можем да правим нещата заедно – на живо, а не само онлайн. Ще можем да променяме средата, условията и политиките.

За да има добра бизнес среда е важно повече хора да се ориентират към собствен бизнес. Това на този етап се случва трудно, поради липсата на политика за насърчаване на малкия и среден бизнес или въобще стартиращият такъв, бюрокрацията, отсъствието на компетентни и вежливи служители в държавните структури, с които предстои да комуникираш отказват стотици хора с предприемачески дух да се заемат. Това от своя страна поражда така популярното на Балканите хитруване или работа в сивия сектор, което понякога е пагубно за изрядните предприемачи и при всички случаи в ущърб на икономиката.

Интервю с Камен тук

Лайк за Камен и цветята му във фб – не изисква нищо повече от един клик 🙂

 

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.

Коледни идеи за подаръци: Dji Vaia натурална козметика

130710204_993915091092700_8775978529941036052_o

В идните дни ежедневно ще ви срещам с хора с мил, локален, добър, смислен бизнес, които познавам и съм виждала и използвала продуктите и услугите им и затова ги препоръчвам. Много е хубаво да ги подкрепим, мисля си. Затова и споделям с вас 🙂

Това е Dji Vaia и Дими, която смело разработи от сапуни с естествени материали цяла широка гама продукти за лице и тяло. Със сертификати, но и с много любов ги правят в югозападната част на страната.

Какво сте подготвили за Коледните празници за Вашите клиенти?  
Все още не приемам хората, които проявяват интерес към продуктите – като клиенти. Те са ми по-скоро приятели. Запозната съм отчасти с всеки един от тях, дори и да не съм виждала на живо някои.

За светлите, топли, магически Коледни празници предлагаме  част от продуктите, комбинирани според  аромат, линия, но нищо не пречи и който иска сам да си избере и направи комбинацията.

Опаковаме празнично всичко избрано, с изненада в подаръчната кутия, с възможност да си поръчат хората персонално пожелание към този, за който е предназначен подаръка, като опаковката е безплатна 🙂

Какво те мотивира и вдъхновява да си предприемач?
Мотивира ме Любовта към истинските неща: чистите и истински – храна, козметични продукти, истинските хора… това, че мога да предложа истински продукти, такива, които преди да започна реализацията на идеята ползва цялото ми семейство от години. Отделно от това, обичам предизвикателствата… а това, което сега правя си е истинска авантюра от където и да го погледне човек. Вдъхновява ме това, че мога да изразя себе си, да търся нови  и нови неща, да уча нови такива, любопитството  си ме води от край време…, да покажа това, което на мен ми се струва красиво и интересно, а и полезно, но най- вече радостните усмивки на доволни потребители на продуктите.

83904896_2551760688421787_3068874035594002432_n

Ако имаше магическа пръчица какво би променила веднага тук, за да има по-добра бизнес среда?  

Много ми се иска да имах такава магическа пръчица 🙂 Иска ми се хората да търсят все повече българското, ръчната изработка, занаятчийското, да ценят труда, сърцето и любовта вложени в тези продукти. Да се обръща повече внимание и да се стимулира малкия, семеен бизнес и да се признае неговата роля и принос за икономиката ни.

Говорихме още с Дими, която е двигателят на това прекрасно начинание – тук.

Можете да подарите на Дими и Dji vaia един лайк във фб 🙂

Това не е платена публикация, а приятелски пост с голяма усмивка и вяра в доброто.