ужасното 4етене

бързо завръщане от северните части на Обединеното кралство – леко дочути реплики и един адрес набран наизуст ме отвежда в поредното безумие на Националната ни телевизия, наречено „Голямото Четене“, което, представете си, се намира на адрес 4etene.bnt.bg (моля, отбележете великоленото изписване на кирилица на този адрес на акция за популяризиране на четенето у нас!)

ако продължа беглия поглед из сайта и прескоча темата за неговия дизайн не бих искала да не спомена, че под FireFox сайтът се чупи, като че стилове липсват, не е ясно кои полета в ужасната форма са задължителни, регламентът е повече от суховат, но проблем е, че не намирам и мотивацията за хората, които биха участвали

хк, гласуването е с SMS-и, но може и по Интернет(!), телефон или стандартно пощенско писмо (!)

една иначе похвална и като че дълго чакана, необходима на обществото ни инициатива, проведена или поне подведена като типична кампания в малко по-твърдия стил на националната институция и все пак в стилистиката на кампании като тази за Могилино например – хляб и зрелища, sms-и, ефирно време и нищо в крайна сметка. жалко.

13 thoughts on “ужасното 4етене

 1. Нека погледнем дизайна. В горен десен ъгъл се мъдрят две кръпки. Логото на БНТ и ОББ са закачени по принципа, дет казваше една приятелка: на всяко лекенце – цветченце.

  Всичката гюрултия се е наместила върху морав файлофакс цвят от началото на 90те. То са едни кръшни фигури, то е чудо. Стреснах се нацяло от азбучното подреждане на автори в жанрове дето не се срещат за поздрав в Млечен път.

  И най хубавата идея може да бъде натакована от бездарен неграмотник, кво праим.
  добре си си дошла !

 2. Мога да се абстрахирам от дизайна и да ползвам друг браузър – и по-грозни и счупени сайтове посещавам, защото има нещо стойностно като инфо там. Мога да преглтна идеята, че гласувайки, не печекля нищо – и една книга на промоция дори.

  Това, което всъщност ме отказа е, че ни една от наистина любимите ми книги не фигурираше в списъка. Тотално разминаване във вкусовете с организаторите 🙂

 3. мани, от естетическо чувство при сърфиране в мрежата, някой ден ще се затрия
  Всъщност, най ме кефи, че нямам конкуренция в идеята за цифрова библиотека нито като дизайн, нито като съдържание. Ако забравех за възпитанието си, щях да напиша нещо за топла супа..ама пусти родители.

 4. Някъде при работата ми в БНТ бях забелязал точно за това „4etene“… много ме вбесява всеки път ;/

 5. flower, приемам поздрава, мерси! 🙂

  4етенето вече е дори с флаш в шапката – леле леле

  цялото звучи много соц: „Из цялата страна ще бъдат организирани атрактивни инициативи: литературни четения и дарения на книги, акции и хепънинги, турнета на най-популярните български писатели, дискусии и публични дебюти на авторите-аматьори, конкурси, карнавали, клубове.“

 6. А на мен ми звучи като Ес е кихнал здраво в нечии скут. Амин.
  Приоритетите отново са ..разместени. Библиотеките пустеят, паркетната интелигенция – на турне. Първо в страната, после и в чужбина )) Ура, ура

 7. Много всезнайковци и разбирачи се навъдихте. От такива като вас в цялата държава нищо не се върши само безпредметни критики и безпочвени многословици. Ако си нямате работа да ви намеря?

 8. Направи ми впечатление, че споделяте за проблем в FireFox, коя версия ползвате ? Защото аз ползвам само FireFox и нямам проблем с сайта.
  За името на сайта …. мисля, че казажа по канал 1, че било с цел да накарат децата да посещават сайта, което също е глупава причина.

 9. абе, pichka ti lelein, ела да ме намериш, тука съм в Младост 2. А за правенето, правим, pichka ti lelein, ето например това http://chitanka.info и още неща даже правим. И то без пари го правимqpichka ti lelein.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *