Мартин Бакров за тренирането на тялото и мисълта

Screenshot-29

Мартин Бакров е от най-симпатичните и човечни фитнес треньори, които познавам. спокоен, усмихнат, с много знания за тялото и как да го тренираме добре, за да сме във форма. и защото спортуването за здраве ще е тема, по която ми се иска да пиша от време на време, започвам я именно с кратко интервю с Марто:

кога човек „узрява“ за идеята, че е добре да спортува редовно?
Понякога когато разбере, че му липсва изграждащо хоби, a понякога когато човек загуби форма и започва да се чувства слаб и НЕздрав (не стигайте до тук). Спортуването трябва да се приема като хоби, а не като брой тренировки , т.е. да се практикува често и от сърце .

екстравагантност ли е тренирането със свободни тежести?
Всъщност не, те представляват естествените движения на човека изпълнени с усилено съпротивление (тежест, ластик , промяна в опорните точки и дължината на лостовете в човешкото тяло), докато тренирането с машини кара човек да се движи според модела на движение на машината, водейки до проблеми в нервната система и работата на мускулите .

Щом става дума за познаването , възприемането и търсенето на тренировки със свободни тежести може би са екстравагантни , просто не се лансират както останалите модели на трениране, но ефективността, безопаснотта на тренирането със свободни тежести винаги е било и ще продължи да бъде актуално .

три съвета, които би дал на всеки, за да води по-здравословен живот?
Да умее да чувства тялото и съзнанието си, за да може да разбира значението на това което прави. Всяко качество на тялото на човек се тренира първо в ума му. Било сила, гъвкавост, бързина и т.н. това са все качества на нервната система на човек, така че трябва единствено време и натиск, за да се развие всяко едно. Да си набавя качествена храна и да се занимава с приятно за него движение (спорт).

какво си пожелаваш на себе си?
пожелавам си да мога да правя това което обичам и да живея с него, да пътешествам с дамата си и да сбъднем мечтите си заедно.

ако ти се тренира и си в София – телефонът на Марто е 0886 359 154

писах за Марто и преди – четенето е за всеки

2 thoughts on “Мартин Бакров за тренирането на тялото и мисълта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *