бизнесът е като любовта – иска отдаденост

IMG_9792

много хора започват своя бизнес докато работят другаде. това е нормално. работят нещо, за да изкарват прехраната си, набират опит и знания, понякога не са достатъчно уверени, че наистина трябва да се захванат само с бизнеса си. често това е ок. но има едно голямо „но“

ако работиш другаде на добра заплата и добри условия вероятността да не успееш да излезеш от зоната на комфорт и наистина да развиеш своята бизнес идея намалява рязко. колкото повече отлагаш – толкова по-малко вероятно е да се случи наистина да започнеш своя сериозен бизнес. иначе винаги начинанието ти остава „между другото“. да, предприемачеството значи решителност.

даработиш другаде и да имаш свой бизнес е като да си женен и да имаш любовница. официалната ти жена е тази, която ходи навсякъде с теб, а на любовницата отделяш малко време, скрито-покрито е и не можеш да й се отдадеш напълно. затова – или работата или твоят бизнес. в един момент си поставен пред избор, важен избор. и както казва Сет Годин – не ти се дава нищо, сам избираш.

ако не си готов за тази отдаденост на своята бизнес идея, на твоя предприемачески импулс – по-добре не започвай нищо. но вземеш ли решение – действай.

за предприемачество писах още:
жените са много добри в бизнеса
новите предприемачи на България

2 thoughts on “бизнесът е като любовта – иска отдаденост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *