доброволчеството означава добра воля

IMG_6116

доброволчеството все още е нещо много ново за България. по-старите го свързват с Ленинските съботници, от които имат лоши спомени. по-младите не са научени да знаят що е то.

а се оказва, че 2011-та е годината на доброволчеството. вероятно добри евро пари са похарчени за това, но тук не съм чула някой да е разбрал, камо ли да се е трогнал и да е станал доброволец …

ти в колко инициативи се включи тази година като доброволец?

за моя радост разбрах, че в Американския колеж в София учениците следва всеки срок да полагат задължително определено количество доброволен труд. бих се радвала още повече това да е редовна практика и в училищата, и в университетите ни. знам, че фирми в други географски ширини от нашата не приемат служители без определено количество доброволен труд. тук не съм виждала в CV да има ред – акции, кампании, които подкрепих като доброволец …

доброволчеството е на добра воля. само добри хора могат да са доброволци. хора, с голямо сърце.

и тук е мястото да благодаря на доброволците, които помогнаха да направим случването на есенното издание на детския велокрос на Az-deteto.bg вчера в Южния парк.

писах още: позабравеното доброволчество

3 thoughts on “доброволчеството означава добра воля

  1. Жюстин, като прочетох това си помислих, че доброволчеството е почти синоним на добротворство – да твориш добро е да го създаваш от нищото и да пълниш „системата“ с добро. Като че ли при доброволчеството винаги енергията, която вкарва доброволеца е по-малка от резултата от дейността му. Малко усилия, с усмивка на лице, може да помогне на много хора да бъдат по-добре.

    От известно време съм разтревожен от проучванията и добива на шистов газ, които се планират у нас. Ти си голям авторитет за много хора и ми се ще да напишеш няколко думи по тази тема, когато си готова, разбира се.
    Поздрави,
    Веско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *