позитивен. това е силата на този протест. #ДАНСwithMe

IMG_7030

силата на този протест е позитивният му заряд. колкото и да искат да го клепат, да ни клепат – безсилни са пред силата на градивното и доброто. да, знам, звучи наивно. но е факт.

хората, вярващи в бъдещето на България срещу тези, които искат да я продадат до последно

хората, които искат честност и прозрачност в управлението срещу тези, които подменят закони, за да легализират мафията

и все пак

„Любовта и истината ще победят лъжите и омразата“ – може би мнозина си спомнят тази крилата фраза, казана отново от Вацлав Хавел на Вацлавске намести на 17 ноември 1989 година. И ако България нямаше шанса да има морален стожер на прехода като Хавел, днес едно цяло поколение застава на мястото на липсващите политически лидери и им припомня това. Струва ми се, затова протестите не излъчват лидери, пазят се от тях. Една колективна сила иска да ни припомни това, което сме забравили и изтрили от паметта си, което всъщност още не сме преживели – че можем заедно.

целият текст – в Дневник

Протестите са едни от последни демократичните средства за натиск, когато според нас гражданите, институциите не функционират нормално.

целият текст на Люба в блога й

И всеки може да разбере – ако поиска, разбира се – че вече става дума не за ляво и дясно, не за политически капризи, а за оцеляването на националната ни идентичност – за независимостта на България.

целият текст на Едвин е тук

Отново ще цитирам Вивиан Рединг – където има истинска демокрация, няма олигархия, а където има олигархия, няма и няма как да има истинска демокрация. А протестите възпитават именно мислещи и свободни хора. И нещо повече – възпитават хора със самочувствието, че могат да променят света и да свалят крадливите и лакоми политици. Това вероятно дори Първанов е подценил като размер и ефект. А то е, което променя обществото.

целият текст на Григор е тук

Тези граждани знаят, че политическото не е равнозначно на партийното. Затова нямат нужда „да се регистрират като партия” – те имат силата (и вече го правят) да наложат на всички партии, сегашни и бъдещи, стандартите на елементарната почтеност и да върнат на политиката присъщото ѝ съдържание.

целият текст Най-ценното на протеста тук

снимката е от 45-тия ден на протеста

#дансwithme