България протестира за 8-ми ден #дансwithme #BulgariaExists

IMG_4103

дори отстрани да изглежда голяма забава този протест е сериозен. въпреки приятелските усмивки, радостта от това да сме заедно ние носим гняв. вече осми ден. гняв срещу лъжите и безумията, гняв срещу манипулациите и безобразията. нашият протест е мирен, но ние не сме примирени. напротив. и ако гневът ни не се усеща, въпреки тези осем дена, то е време да се чуе. чувате ли ни?!

IMG_4093

през цялото време текат няколко провокации с цел да разсеят протеста. от една страна силово-страхови: ой, ако падне това правителство следващото ще е много лошо и ще стане мазало …. от друга постоянни скандали, тип бюлетините преди изборите – то не бяха агитки срещу презиента, то не бе Ботев, то не бе лумпени, то не бе избор на неадекватни лица за етични и анти-корупционни комисии.

IMG_4080

всеки казва, че не знаем какво следва. мисля, че след осем поредни брейнсторминга на над 15 хиляди души из улиците на София имаме решение. нещо като с млякото Хармоника на Светла Енчева, която докато се разхождала из София си произвела масло.

не разбирам от политика и в този блог за политика не се пишеше до преди седмица. но някак звучи разумен (не знам дали възможен) сценарий:

  • незабавна оставка на това (безумно) правителство
  • служебно правителство, съставено от Президента
  • насрочване на избори след 3-4-6 месеца
  • междувременно всеки, който иска да гласува на следващите избори е длъжен да прочете поне 5 книги (без значение кои)*

*очевидно последното е шега, но има нотка истина и смятам образованието и културата следва да са първи приоритет на новото правителство

10 мита за протестите

най-добре е хората да дойдат

на протест с приятели

протестни идеи

по следите на изгубената публичност

защо не ме е страх от избори

#дансwithme

протестът ден 1, ден 2, ден 3, ден 4, ден 5, ден 6, ден 7