оставка значи да си ходите #дансwithme

IMG_3940

вчера на тръгване от протеста моят 3 годишен син се обърна към мен и ми каза: „мамо, оставка значи да си ходят, нали?!“

след 9 дена из площадите и улиците на града едно 3 годишно дете разбра смисъла на нашия протест. изумително защо тези хора, към които е адресиран призива не го разбират?! ще им се да сме лумпени, ама не сме. ще им се да сме малко, ама не сме. само в София на 9-тия ден от протеста бяхме над 40 000 души!!!

да, уморени сме. днес е 10-ти ден, в който ще сме до късно навън

да, нито ПЕС, нито Европа ги е грижа за нас, очевидно са пас

трябва да се справим сами. да надвием жегата, да надвием умората, да прескочим песимизма на гледащите безучастно и да ги привлечем към нас. трябва да се справим. хайде.

и нека да е ясно, че никой не ми плаща. никой не плаща на хората на площада. плащат на други, да злословят, провокират, разсейват вниманието. ще цитирам гения на площада, създал плаката „не ми плащат. мразя ви безплатно„. не представлявам и не защитавам интересите на никоя политическа партия. и не, този протест не е на никоя политическа партия.

въпреки всички опити на медиите да омаловажат случващото се и да ни представят като „шепа хора“.

цитирам Златарица: „Този протест не е само на жълтите павета, както се опитват да го изкарат. Той е на всички от тази земя, наречена България. Нищо че в дълбоко-провинциалната българска среда хората не са излезли на площада, на улицата това не означава, че не са съпричастни и не се вълнуват от случващото се в страната ни.“

въпреки страховете, които вливат на големи дози към всички, които не са на площада с нас. въпреки, че се правят, че не ни чуват – чуват ни, чуват ни добре и потрепват нервно.

За който не знае: мощта на вълните цунами не е в амплитудата, а в дължината. via Apostol Dyankov

а сега накъде

#обичайтесебе

какво обясних на децата

парламEND

протест и патос

да бъдем по-уверени свалячи

18.30 в центъра на твоя град

#ДАНСwithme ден 1, ден 2, ден 3, ден 4, ден 5, ден 6, ден 7, ден 8, ден 9