Susana Baca, зала България, Лунната стая и снежния човек

Susana Baca изнесе тази вечер (втори) невероятен концерт в зала България!

въпреки че е над 60 тази жена е грациозна и нежна, има уникален глас и направи с музикантите си (китара, контрабас, двама перкусии) супер концерт, танцува, пя, пя и танцува, разтърси и развълнува всички ни. Прекрасно! Благодарности на Деси, приятелите от Дюкян Меломан и всички от Джаzz +

Мишел вече е писал за снощи и е сложил за фон Una Copla Me Ha Cantado, а от мен – бисът днес бе сходен на това.

с концертите, кой от кой по-добри, в последните години много ми харесва. Оказва се, че хората, които слушат хубава музика съвсем не са малко и въпреки че чалга-културата завладява като чума народа, има надежда.

наистина не мога да повярвам, че има планове Зала България да бъде превърната в mall!!! Смятам, че това е зверство, безчинство и ако бъде допуснато настоящият г-н кмет и всички, от които това зависи ще носят голям грях. Петиция срещу това безумие – тук.

идва ред и на втората част от заглавието на поста: Уикендът бе като цяло много позитивен. Започна още петък, когато придружена от феята Елиза се сдобих с няколко много добри музикални диска. После в компанията на няколко младежа бях за първи път от много години в Студентски град, в култовото заведение Строежа. Вчера пък изневиделица се сдобихме с нов обилен сняг и на двора отново правихме снежен човек, а това е много забавно.

днес Али (1 г 10 м) направи своето първо посещение на театър. Много й хареса! И на мен – и постановката и това, че Али бе впечатлена толкова. В кукления гледахме Лунната стая по Валери Петров, която е поставена много добре и не е само за деца, а освен това е с много музика и то „на живо“.

накрая цитирам Първо Правило на Джамбо за блоговете: не чети пост по-дълъг от един екран и моята интерпретация – не пиши такъв. Затова спирам до тук 🙂