Susana Baca, зала България, Лунната стая и снежния човек

Susana Baca изнесе тази вечер (втори) невероятен концерт в зала България!

въпреки че е над 60 тази жена е грациозна и нежна, има уникален глас и направи с музикантите си (китара, контрабас, двама перкусии) супер концерт, танцува, пя, пя и танцува, разтърси и развълнува всички ни. Прекрасно! Благодарности на Деси, приятелите от Дюкян Меломан и всички от Джаzz +

Мишел вече е писал за снощи и е сложил за фон Una Copla Me Ha Cantado, а от мен – бисът днес бе сходен на това.

с концертите, кой от кой по-добри, в последните години много ми харесва. Оказва се, че хората, които слушат хубава музика съвсем не са малко и въпреки че чалга-културата завладява като чума народа, има надежда.

наистина не мога да повярвам, че има планове Зала България да бъде превърната в mall!!! Смятам, че това е зверство, безчинство и ако бъде допуснато настоящият г-н кмет и всички, от които това зависи ще носят голям грях. Петиция срещу това безумие – тук.

идва ред и на втората част от заглавието на поста: Уикендът бе като цяло много позитивен. Започна още петък, когато придружена от феята Елиза се сдобих с няколко много добри музикални диска. После в компанията на няколко младежа бях за първи път от много години в Студентски град, в култовото заведение Строежа. Вчера пък изневиделица се сдобихме с нов обилен сняг и на двора отново правихме снежен човек, а това е много забавно.

днес Али (1 г 10 м) направи своето първо посещение на театър. Много й хареса! И на мен – и постановката и това, че Али бе впечатлена толкова. В кукления гледахме Лунната стая по Валери Петров, която е поставена много добре и не е само за деца, а освен това е с много музика и то „на живо“.

накрая цитирам Първо Правило на Джамбо за блоговете: не чети пост по-дълъг от един екран и моята интерпретация – не пиши такъв. Затова спирам до тук 🙂

9 thoughts on “Susana Baca, зала България, Лунната стая и снежния човек

 1. Не мога да повярвам, че наистина има желание зала „България“ да се превърне в мол. Вече почвам да се убеждавам, че за българина няма никакви граници.

 2. Тази жена пее невероятно, и работи с невероятни музиканти!

  Радвам се, че отидох на нейния концерт! :-)))

  И, btw,

  Първо Правило на Джамбо за блоговете:
  не чети пост по-дълъг от един екран

  – повярвай, това е outdated info 🙂

  Хората отдавна четат (и, съответно, пишат) блог постове много по-дълги от един екран! 🙂 Стига да имаш какво да кажеш, ще има и кой да те прочете!

  Иначе, ако беше вярно, писателите къщо щяха да спират на първа глава, за да не станат книгите им твърде дълги. А не е така!

  🙂

 3. Жустин, много се радвам, че и ти си съпричастна към идеята за запазването на комплекс България. Ето тук има пълна информация по случая Гранд-хотел България и зала България, събрани са почти всички статии, излизали в Интернет:

  http://sofiazanas.blogspot.com/

  Също така има електронен бюлетин, където всеки може да се запише, за да бъде светкавично уведомен, ако багерите случайно тръгнат или се случи друго нещо, което изисква бърза реакция.

 4. оффф опазване на какво? някои се занимавате с петиции ей така за спорта, може ли толкова грозно нещо да е някакъв паметник. Много по-добре е София да се развива към футуристичен дизайн отколкото да запазва грозното си наследство

 5. Ей, какво е грозно? Хотелът? Зала България?

  Бил ли си в залата изобщо някога?

  Може да не е най-красивата концертна зала на света, но си има ИСТОРИЯ, разбираш ли? И единствената зала в София с голям истински ОРГАН.

  А такива зали не се разрушават/преустрояват ей-така, хрумнало ти днес „Хайде да си направим мол тук“ и почваш да рушиш!!!

  Пет пари не давам за футуристичния дизайн!

  Ако беше така, както предлагаш, отдавна пирамидите в Гиза да са ги съборили и да са построили ‘футуристични боклуци’ на тяхно място. Като се замисля, и Айфеловата кула е стара, да я махнем и нея, колко място за молове ще се отвори?

  Ей, мислете малко, хора, преди да пишете! Тук не става въпрос за петиции, а за разрушаване на историческо, културно и архитектурно наследство!!

  А в София и България така и така не е останало много за опазване – и сградите и природата скоро ще им видят сметката докрай… 🙁

 6. voxi, предполагам се шегуваш?!?!?!?

  докато има хора, които разсъждават като теб …

  залата е наистина архитектурна ценност, има много добра акустика, единствената по рода си е за България, както каза Мишел – уникална е и с органа си, ти дали си слушал орган някога?! на живо?!

 7. мило момче VOXI
  всичко което казваш звучи много нахакано
  ама ще ти бъда много признателен дами посочиш поне една ‘футуристична“ сграда построена с парите на новозабогателите мутерта и наследници на АПБФК?
  В страна в която алуминиевата/PVC дограма е върха на представителността не може да има нещо по добро от несръчно подражание.
  Сигурно чевръстият ти език може да обърне произволно твърдение в истина ама само за онези които и без това ти вярват..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *