ДЕОС в първо лице: Арян – България е страна с огромен потенциал

942288_10151572131129883_1367047960_n

Арян ван Ирсел е холандец, който от години живее в България, обича България, доста добре говори български език, а отскоро е и в ДЕОС. Говорим си с него и споделяме.

Защо ДЕОС – как би обяснил на скептиците?
Роден и израстнал съм в Нидерландия. Още когато бях млад станах член на либералната партия в Нидерландия (VVD). За която също бях избран за общински съветник в родения ми град Схидам. В 2005 се преместих в Белгия заради работата. В Белгия също станах член на Фландрийската либерална партия OpenVLD. В тази партия бях член на управителския съвет на местния отдел и участвах в идеологически комисии. Също съм индивидуален член на АЛДЕ Партия, за която съм координатор на индивидуалните членове в България.

От 2010 живея в България. В България не се чувствах в къщи при тези партии, които се смятат за либерали. Според мен най-големия проблем при Български политически партии е факта, че идеология не е на първо място и партите са около един човек. Доста често България е доказателство как държавата е най-голямата пречка на развитието.

Произходът на ДЕОС е протестите против кабинета Орешарски и последователно партията е съсдадена от хора които са склони да държат на идеалите си. Най-много политици имат инат за избрания път, но в ДЕОС виждам инат за дестинация. ДЕОС не отбяга трудните предмети и хората в ДЕОС силно вярват в либералните ценности.

Кое ти харесва тук и кое би променил веднага, ако имаше вълшебна пръчица?
Бих променил конституцията за да ограничава власта на държавата и политиката като гаранция за свободна икономика.

Кого каниш да се присъедини към ДЕОС?
Всеки които вярва в либерални ценности като свобода, толерантност, прозрачност, откритост, оптимизъм за бъдещето и грижа към България, професионализъм, предприемачески дух, доброволна солидарност и има здрава доза скептицизъм към държавата като решение на проблеми.

Пожеланието ти към България?
България е една страна с огромен потенциал, но този потенциял не се използва в този момент. Твърде много хора не живеят, но преживяват. За да променим това е нужно здрава икономика. Когато икономиката върви, хората ще могат да си намерят работа и да живеят. Икономиката ще върви когато един предприемач може да се занимава с неговия бизнес вместо бюрокрацията. Здрави бизнеси означава икономическо развитие и повече работа.
Още ДЕОС хора: Борил, Таня, Емо, Иван, Галя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *