ДЕОС в първо лице: Галя

_DSC0007

Защо има ДЕОС? Създадохме ДЕОС след месеци на протести, защото сме убедени – изход има и са нужни усилия и свестни хора, необременени с политически и олигархически зависимости.

А ти защо си в ДЕОС? Моето участие в ДЕОС е изява на несломимия ми оптимизъм и нежеланието ми да се примиря с „предопределената“ съдба на България.

Има много скептици. Доста хора свиват рамене и казват – нищо не мога да променя. Какво им отговаряш? Разбирам умората и скептицизма на хората. Едни и същи хора с различни и все по-нагло разработени схеми продължават да ограбват страната ни вече трето десетилетие. Ето това бих казала на този събеседник:  „С примирение наистина нищо няма да се промени. И ако и на теб ти е писнало от свинщините в страната ни, може би е време да престанем да ги търпим и да направим нещо – моят отговор е ДЕОС, ела и ти.“

Възможна ли е и при какви условия въобще промяната в България? Мислила съм си как са напластени и колко дълбоко са вкоренени в съзнанието на нашия народ усещането за страх, апатия, цинизъм, келепир и инертност. Не знам дали е само заради 45-те години потапяне в жестокия социален експеримент, наречен „социализъм“ или има и други причини. Но трябва да ринем надълбоко, за да се променим. Условието за промяна е да събудим усещането за общност, за справедливост, за благоденствие, за здрав разум. За това, че ако на всички нива правилата се спазват, животът ще бъде по-добър за всички нас, а не само са шепа престъпници, които държат и ножа и хляба.

Какво пожелаваш на хората тук и сега? Пожелавам на хората да бъдат щастливи, мислещи и  оптимисти, да не се поддават на евтини провокации, да не се продават и да не се предават.

Още ДЕОС хора: Борил, Таня, Емо, Иван

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *