Мирослав Пенков с награда на BBC

miroslav-penkovсрещнах се с Мирослав Пенков предния декември, в любимото Росиче. знаех, че е млад, но младостта му все пак ме изненада. и мъдростта му. видях го спокоен, земен, искрен, без суета.

бях дочела сборника разкази предната нощ. и на два ама много плаках. единият – на изток от запада. да, именно за този разказ наскоро Мирослав взе награда от Би Би Си.

тогава направихме мило интервю за Kafene.bg – ето го тук. е, писах и тук за книгата. и не спестих пред никого хвалбите си към разказите и надеждите, които храня към този млад писател. знам, че много работи и вярвам ще четем още добри неща от него.

днес хора, които не са го чели бяха писали доста некрасиви думи из нета. изхождайки от малкостта си вероятно. тъжно за тях. браво за Мирослав!

Мирослав Пенков ще раздава автографи тази събота, 13 октомври от 16.00 ч. в книжарница Сиела, Мол София. добър шанс да го срещнеш.

One thought on “Мирослав Пенков с награда на BBC

  1. А когато годините станат повече, когато ви дойде в повече мировата скръб, тогава ще спрете да можете да четете разплакващи книги. С мене отдавна вече е така. И хич не ща и да го чета това, като че не съм го преживял. Чудя се какво да направя, че да се сещам по-рядко за него, да го забравя, а те пък взели, че наградили някого, който ще ми го припомня. Не, благодаря. Да четат младите, ако ги интересува и ако изобщо вярват, че е било така. А би ли казала, Жюстин, защо пишете всичките „Би би си“, вместо BBC, за да не го бъркат с военновъздушните сили ли? Хаха, ха, какъв майтап, а…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *