културната ни политика

след предния пост за книгите (с цифрите и фактите) и размислите за тях

ми се ще да обърнем внимание и на другите изкуства – всички, или почти всички са избутани в последна глуха

е, напоследък има раздвижване. киното живна, макар и доста да се комерсиализира и брутално да нахлуха продукт плейсмънти, за да се изплаща. музика и театър – държавата субсидира, макар и с малко, но има пари за всеки продаден билет, което пак доста ги комерсиализира (разговор по темата – тук)

останаха книгите. при бурните промени преди 20-тина години Държавата безшумно се освободи от книгоиздаването и заниманията с книги. предаде ги изцяло в частни ръце. няма лошо. на всичкото отгоре около 2000-та вместо да освободи всички книги от ДДС, тя добави ДДС и на учебниците. прекрасно. и за връх не отпуска никакви средства за закупуване на нови книги за библиотеките. съответно последните замират, разчитайки само на случайни дарения. това е геноцид.

ясно е, че нямаме културна политика. а и политиците ни от култура не се интересуват.

хляб и зрелища. а книгите, изкуствата – ярета ги пасли.

4 thoughts on “културната ни политика

  1. Този сериал гледахме по някое време миналата година. Започнахме го с интерес, но сравнително бързо го загубихме. Това е комедия на NBC, снимана в NBC, за работа/животата в NBC. Играят Алек Болдуин – на нас май никога не е бил особено симпатичен, но тук се търпи, и Тина Фей, която успешно се превъплътяваше в Сара Пейлин по време на предишните президентски избори в САЩ. Може и да е време пак да се върнем към този сериал с оглед на сегашните ни занимания
    Това е оттук
    http://grigorovi.bg/Други-неща
    понеже го гледам, не можах да разпозная сериала от написаното. 30 Роск е сатира, може да се нарече обучение по управление на човешки ресурси, събира най-доброто от деня и го хиперболизира в пъти.
    Обаче не е за публиката на Под прикритие или другата седем часова боза. Та, това дето тече, си е за публиката

  2. Сера обилно върху авторката на този блог! Ох, как серааааа!!!! Тежко, плодовито се изхождам върху интелектуалните и напъни. Мила ми Жюстин, поради что спамиш целокупния интернет с глупостите си?! Докога, о, докога ще попадам върху тези недорасли „творения“ и гнусливо ще бърча вежди в потрес и недоумение?!

  3. Драги ми Посерко,

    вероятно доста добре се чувстваш, като изливаш пищно и обилно вулгарната си помия.

    Никой не те кара да четеш. Искрено ти желая да не попадаш повече върху тези творения и да намериш мир със света и себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *