хайде, изключи телевизора

No_TV

когато преди повече от 10 години съзнателно спряхме да гледаме у нас телевизия повечето хора ни смятаха за чалнати. днес не сме чак такова изключение (проучванията показват, че поне едно 20% от хората не гледат телевизия).

медиите се загубиха. между политиката, бизнеса и себе си. с изключително малки изключения (у нас, и по света) продължават да правят журналистика. наемат палячовци, за да забавляват народа. а успоредно и го плашат, унижават и мачкат.

мда, ясно е, че медиите (всички медии класически) са пред голяма промяна. възникнали като източник на новини, издържащ се от тираж днес се превръщат в динозаври, имащи нужда от много храна, от всякакъв порядък, ежедневно. от свежа кръв. наричат го „истории“ и не се свенят да стигнат мнооого надълбоко. медиите са основен инструмент за пропаганда, промиване на мозъците на хората и насочване на общественото внимание в друга посока.

изумително е колко хора знаят, че това е така и въпреки това консумират в големи дози. мда, води до пристрастяване. като цигарите, на чиито кутии пише, че от тях се умира, ама какво от това.

хайде, изключи телевизора.

снимката намерих онлайн.

важната статия на Дойче Веле – Българи, изключете телевизора!

точно преди година писах и защо не гледам телевизия

3 thoughts on “хайде, изключи телевизора

 1. Отдавна не гледаме телевизия изобщо у дома и се чувстваме много добре! 🙂 Телевизията в наши дни е доста излишно нещо, според мен… вместо да дава информация, и да учи, най-често само промива мозъка с тъпи шоутаь, безумни реклами, и доста дезинформация…

  //sideline: Снимката да не е от този Twitter профил?

 2. И за какво ще си говорят хората, като дръпнат контакта?
  Представяш ли си какво ще стане с някои бракове, дето се крепят на тв предавания? А die hard Бойко агитката, откъде ще зарежда с прясно наразани ленти и умопомрачителни изцепки.
  Покажи ми алтернативата
  щото библиотеките не са готови да станат независим, обективен културен институт. В общият случай, фейсбук страниците им се актуализират с какво станло в Х Фактор и коя политическа звезда изгрява или залузва

 3. В къщи също нямаме телевизор от 10 години и често събираме учудени погледи. А ние се питаме как другите намират време и желание. Забелязвам обаче, че по другите къщи телевизорът е включен без прекъсване цял ден.
  Един български писател беше казал, че телевизията е „ренде за мозъка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *