с благодарност към Роал Дал

днес е денят на Роал Дал. до скоро не знаех за него, но от пролетта насам знам, че е най-готиният детски автор от последните десетилетия и дори изчетох книгите му на български. по-важното тук е, че ги изчете и моят син, който е на 9. и именно Г.Д.В., Матилда и Чарли бяха май повратната точка в отношението му към книгите.

„В чест на писателя се организират различни забавления за малките читатели – партита, на които гостите задължително са преоблечени като любимия си герой от историите на Роалд Дал, рисуват се покани и плакати, украсяват класните стаи с пъстри балони и знамена. Надпреварват се в състезания за най-красива пощенска картичка с героите от забавните истории, организират четения и играят постановки. Помагат им родителите и учителите, а понякога се включват и спонсори. Раздават награди за най-хубав костюм или най-добре свършена работа.“

у нас ИК Ентусиаст, които издават последните неща на Роал Дал у нас, издават ги с мерак и хубави корици, което е доста важно също правят малка промоция и мисля, че ако нямате в библиотеката си книга от този автор, без значение от възрастта ви – сега е моментът да се възползвате. а кампанията им се казва „Не ме безпокойте, чета“, което също ми се струва яко.

писах вече за Чарли, Матилда и други тук

3 thoughts on “с благодарност към Роал Дал

  1. lyd, права си, освен това, естествено че бях чувала за него, но не го бях чела, по наше време не се четяха такива неща … помниш 🙂

  2. случайно открихме този творец преди около година. той вече е любим автор на моя внук, който е на 7 годинки, а също и на дъщеря ми, и на мен. историите, които представя са така забавни, че с голямо удоволствие и искрен смях ги четем. забавляваме се много с неговите творби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *