пълна липса на скука!

pc310105има нещо много приказно в това да пишеш късметите. часът е следобеден. всички в къщата спят. тестото е замесено и оставено да набъбва. времето е малко. празникът наближава.
сам си с белите късчета хартия, пъките дрян, монетката. сядаш и извикваш на помощ изминалата година, мислиш си за предстоящата, опитваш да си представиш на какво би се радвал всеки от тези, с които ще споделиш хляба довечера и започваш да пишеш. класиката са здраве, пари, късмет, наред с екскурзия, диплома, булка и люлка. стабилно присъстват и нов автомобил или нова къща. напоследък се примъкват и нов лаптоп или телефон. а  ако имаш щипка в повече магически дарби наричаш специални късмети за специалните хора на масата.
е, не отнема много време. но отдъхваш когато приключиш – отметнал си важна задача! отделяш ненужните и остават само омайните. завиваш бързо всяко поотделно във фолио. разбъркваш и поставяш по едно късметче във всяко парче от питката. пъхаш я във фурната и скоро ароматът й се разстила из цялата къща, за да добави онези важни вълшебни нотки за вечерта …
а после – както се случи, т.е. какъвто ти бил късметът! и няма на кого друг да се сърдиш, като на теб самият се пада именно това, което ти се полага. като например „пълна липса на скука!“

е, да ви се сбъднат късметите!

4 thoughts on “пълна липса на скука!

 1. Благодарности, нека подкрепяме късмета си с действие че по-доброто да дойде за всички;
  Има нещо чудотворно в походката след Аватар. Вървиш изправен и обнадежден. Отзад са останали страхове и съмнения, отпред е познанието за новото. Няма как да не те понесат крила !

  Тази година късметите бяха сложени в щрудел, обратно на всяка традиция.
  Първият предположи излизане навън от аватара ми. Тва ще да е туитър профил. Вторият е по-конкретен и предполага участие в социална мрежа (в духа на антитрадицията, пожеланията бяха китайски мъдрости).
  За протокола,
  щрудел с късмети е новата ми, любима рецепта, с продукти от Одрин, Истанбул, бг и дк.

 2. Rayn@ – благодаря ти! Най-добри пожелания и за теб! 🙂

  in2h20 – хм, щрудел е добра вариация, ще я имам предвид догодина 🙂 Аватар още ми предстои. Вече точа лиги доземи и мисля схеми как да отделя 3 часа за в киното.
  🙂

 3. Наяве,
  трябват ти девет часа.
  Три часа настройване, че ще го гледаш. Три часа гледане. Три часа развиване, след като те е завил.
  Отдели си един ден. Така в края на годината ще се сетиш какво точно си правила девет часа от един ден. Положителната емоция ще те носи леко над земята.
  Само с една дума, филма е красив.
  Не е ясно как 9/11 може да се естетизира за публика, но е (според моето нескромно филмово запалянковско мнение) най-доброто излязло някога по темата терор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *