данъчна декларация онлайн – дискриминация

в разрез с всеки здрав разум у нас данъчна декларация човек може да подаде онлайн само ако използва браузер Internet Explorer и то под Windows

намирам това за дискриминация. искам да мога да подам данъчната си декларация онлайн не само през един браузер и една операционна система, не искам екзотики, искам достъпност и равни права!

4 thoughts on “данъчна декларация онлайн – дискриминация

  1. Пусни си жалба в комисията за защита от дискриминация или ако ти се занимава, заведи дело. Има вече закони и наредби за електронно управление и оперативна съвместимост и може да се направи нещо, ако някой се заеме.

    В смисъл има нормативна рамка, само трябва на някой да му кипне и да ги почне 🙂

  2. Точно така, дай да се съберем и да организираме дело срещу това, аз имах подобен проблем с НАП при промяна на обстоятелства – попълваш формуляра, минаваш през 6 таба, всичко това е около 30 мин работа и накрая ти казват, че за да подпишеш с електронния си подпис е необходимо да използваш IE под Windows – това не е обществено достъпна услуга защото се дава конкурентно предимство на една единствена фирма – нейната операционна система и нейния браузър. Даже съм намерил адвокат, който е навит да се захване, само ми трябват няколко човека сподвижници! Кой е за?

  3. Друг вариант е налагащите ограничението да се задължат – по места – да осигурят достъп до системата си. Всяка институция избрала този вариант трябва да оборудва заличка в читалище, културен клуб или някъде дето има административна помощ по поддръжка на техниката, за да се улесни публичния достъп.
    Глупостта трябва да струва нещо

  4. Ти си тъпа, дебела изавистлива към Windows. Ако искаш не подавай данъчна декларация. то няма какво да отчетеш там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *