видеонаблюдение и пътни нарушения в София

знам, че темата не е нова, но днес се убедих на практика колко добре се вижда от камерата нарушението, колата, номера и колко бързичко камерата се намества и на номера на следващия нарушител – сериозна работа

за всички, които още не им е дошло на главата – явно камерите, дето ги виждаме – работят и те ни виждат, после докладват и шофьорите в изцепка ги привикват

конкретно тези, за които разбрах със сигурност, че ги има са около стадиона В. Левски и около Орлов мост. внимавайте.
е, след дъжд – качулка, и аз ще внимавам повече.

2 thoughts on “видеонаблюдение и пътни нарушения в София

  1. Белите не могат да скачат, а българите не могат да шофират. В тази страна шофирането (пък и носенето на огнестрелни оръжия) трябва веднъж завинаги да се ЗАБРАНИ. Само така може да се спре войната по пътищата.

  2. Камерите са прекрасно средство за борба с корупцията – когато те снима в нарушение, няма как да ти поиска 20 лева, за да си затвори очите. Но за да работи системата, трябва да има свястна организация.
    Един приятел живее в Холандия близо до немската граница и често пътува близката Германия. Преди 2-3 месеца получи писмо от немците на домашния си адрес (в Холандия), което казва: Г-н Х, на еди-коя си дата сте направили нарушение, като сте преминали на червен светофар еди-къде си в еди-колко си часа. Ето ви тук снимка на zoom, камера номер…, филм номер…, кадър номер… За въпросното нарушение ви е наложена глоба от 120 евро, която трява да платите до… по сметка… Освен това ви се налага забрана за шофиране в Германия за срок от един месец. Трябва да донесете шофьорската си книжка в полицията в гр…., за да бъде сканирана и да започне да тече наказанието. Ако не направите това в срок от 4 месеца, ще съобщим на холандските власти да ви отнемат книжката физически за срок от … месеца.
    Е, пробвай да не си занесеш книжката. Немска работа! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *