осрахме си черноморието

извинявам се за заглавието, не е много в мой стил, но ситуацията е наистина такава, в буквален и в преносен смисъл

ужасно е, ужасно е родното ни Черно море в района на нашата красива родина – пълно е с … фекалии! буквално! със съвсем малки изключения цялото е залято от фекалии!

и тук четох подобен коментар

не знам защо позволихме това да се случи – само за няколко години го съсипахме – построиха се цели нови градове-комплекси от всякакъв тип, за които и да не ги е видял някой е чул … ужасно! и всичко това е още по-ужасно, защото няма пречиствателни станции или други нормални мерки отпадъците от това огромно стълпотворение от хора да се обработва и всичко – в морето! съмнявам се, че ако има трезви туристи, които са влизали тази година в родното ни море ще дойдат отново догодина, на море! и естествено – българите ще предпочитат чуждите дестинации

не мога да пусна децата си в това море, в което плуват и … не само за Варна, за което се говори в момента (на плаж във Варна не сме били от години именно заради мръсното море), на Златни, на Дружба (Св. Константин и Елена), на север и на юг – навсякъде е смрад!

кой го осра? ние! ние позволихме това да се случи
сега плачем за Иракли, а какво направихме с всички останали места – нищо! то не са комплекси, то не са хотели, то не са апартаментни сгради, то не са голф игрища, то не са къщи – чудеса от бетон и кич! и всичко – бам в морето!

отврат е нашето черноморие, отврат!