осрахме си черноморието

извинявам се за заглавието, не е много в мой стил, но ситуацията е наистина такава, в буквален и в преносен смисъл

ужасно е, ужасно е родното ни Черно море в района на нашата красива родина – пълно е с … фекалии! буквално! със съвсем малки изключения цялото е залято от фекалии!

и тук четох подобен коментар

не знам защо позволихме това да се случи – само за няколко години го съсипахме – построиха се цели нови градове-комплекси от всякакъв тип, за които и да не ги е видял някой е чул … ужасно! и всичко това е още по-ужасно, защото няма пречиствателни станции или други нормални мерки отпадъците от това огромно стълпотворение от хора да се обработва и всичко – в морето! съмнявам се, че ако има трезви туристи, които са влизали тази година в родното ни море ще дойдат отново догодина, на море! и естествено – българите ще предпочитат чуждите дестинации

не мога да пусна децата си в това море, в което плуват и … не само за Варна, за което се говори в момента (на плаж във Варна не сме били от години именно заради мръсното море), на Златни, на Дружба (Св. Константин и Елена), на север и на юг – навсякъде е смрад!

кой го осра? ние! ние позволихме това да се случи
сега плачем за Иракли, а какво направихме с всички останали места – нищо! то не са комплекси, то не са хотели, то не са апартаментни сгради, то не са голф игрища, то не са къщи – чудеса от бетон и кич! и всичко – бам в морето!

отврат е нашето черноморие, отврат!

8 thoughts on “осрахме си черноморието

 1. Миии… Ъъъъ… така е то, такава ни е властта, мафията, исках да кажа… Аз и в София, пак се притеснявам като съм в тоалетната, знам ли какво става, като пусна водата…

 2. Познати разправят че дори и на Иракли се трупат боклуци от летовниците.Ако замърсяването продължи, това ще е добра възможност бизнесмени да потрият ръце и да кажат: Еми ето туристите цапат, дайте ни терен за строеж за да стопанисваме плажната ивица и да я поддържаме чиста. Така че преди да плачат за Иракли, да се замислят почиващите там в какво състояние оставят мястото след себе си.

 3. Не знам, но първите големи английски туроператори се изтеглят от Варна. Като се вземе предвид, че вече не е и толкоз евтино, а обслужването е зле…Може въздушните кули, дето ги строят върху „увеличаващия се брой туристи“, скоро да се срутят.

 4. Една приятелка се върна вчера от Слънчев бряг и разправя, че цялата се е опъпчила и имала неприятен сърбеж по кожата. Ужасно. 🙁

 5. Скандинавските вестници се надпреварват да пишат за престъпността и неханието на милицията. Където и да ходя, каквото и да правя, слушам коментари за България, корупция и изнасилените деца (в рамките на десет дни, 4 тинейджърки от 16 до 18)..ужасно е. Седнеш някъде, не смееш да кажеш от къде си.

  Потокът само от монархията е 10 000 седмично в сезона. Тийнс и семейства.

  Завърналите се могат да кажат какво е чалга.

  Блоговете бъкат от снимки, видео и истории. Пълен гнус !

  Европарламента бе ангажиран за мнение. Отвориха консулство на страната във Варна. Четеш офертите за почивки в съботния брой на вестника и бг се споменава само в един припев: кофти. Обърнете се директно към консулството при проблем.
  Една седмица в Царево удари абсолютния минимум от 250 лв – обратен билет половин пансион. Ей така си висят в сайта на ТУИ.

 6. да, очевидно капацитетът откъм хора се е изерпал отдавна … много е зле обслужването – намръщени келнери, кисели сервитьорки …

 7. 🙂 Сигуирно има такъв проблем на северното черноморие, ние бяхме на Юг – къмпинг Делфин съвсем близо до Ахтопол – беше като в приказка 🙂
  Рекламите на Баунти са най-близкото до чувството, с което останах… На плажа най-близкия човек беше на около 7-8 метра… водата … плажът чисти и красиви… Разбира се, всичко беше много некомерисално, бяхме на бунгала (но имаше душ и тоалетна вътре :).
  Но за строителството .. мърсотията навсякъде другаде по нашето черноморие си е така… нашето черноморие се самоуби…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *