Експеримент през август: по-малко вещи и без телефон

less-is-more

Стартирам август с експеримент – всеки ден ще съм с поне по една вещ по-малко около себе си, у дома, в офиса. Време за разчистване. Време за даряване. Време за осъзнаване, че можем с много по-малко. Че има много наистина ненужни неща в живота ми/ни.

Идеята взимам от The Minimalists – две момчета, които през юни изхвърляха всеки ден с една вещ в повече, т.е. на 1-ви една, на 2-ри две и т.н. до 30-ти – 30. Ще се постарая да ги последвам, да видим. Ще изхвърлям, дарявам, оставям навън, раздавам, подарявам неща, които стоят непотребни у дома от години, а биха били полезни, зарадвали друг. Какво ли? Дрехи, книги най-вече вероятно.

Да, още една моя крачка в посока антиконсумеризъм.

Добавям нещо още от себе си – август ще е месец без телефон (gsm) за мен. Да, наистина.Ще е месец, в който ще съм без телефон. Може би ще е трудно да се разбере, но мисля, че за мен ще е много освежаващо и любопитно как ще се случи. Ще използвам фб, туитър и мейл по макс час на ден. Който иска да ме намери – моля да опитва там.

По-малко е повече. По-малко вещи – повече радост от наличните.
Повече време за хората и идеите. Повече въздух.

Ще разказвам как е.

2 thoughts on “Експеримент през август: по-малко вещи и без телефон

  1. Мислил съм и аз по тези въпроси. Каква е основната теза тук? Колкото по-малко шум имаме в живота си, толкова повече качествено време за семейство, приятели, фокусирана работа. Изниква само въпроса предметите ли създават шума, че да се освождаваме от тях?

    Поствай регулярно как ти се отразява, темата е много интересна.

  2. Поздравления, Жюстин! Аз съм на същата вълна от една седмица. Такова прочистване не съм правила никога в живота си. Сигурна съм, че има връзка с ретроградната Венера, която е в силна позиция при мен, която отговаря за ценностите. И да – буквално ми олеква на душата, когато разчиствам. Още една моя позната прави същото. Тя е била вещоман дълги години, от началото на седмицата чисти и изхвърля с големи пликове. Явно много хора правим едно и също! Смело напред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *