хората не четат – малки са им апартаментите!

втори абсурд за тази вечер!

„Хората у нас не четат, защото са им малки апартаментите“

По време на форум зам.-министърът на културата Аглика Георгиева обясни кризата в книгоиздаването с липсата на място за домашни библиотеки!!!
още тук

6 thoughts on “хората не четат – малки са им апартаментите!

  1. Тва е вярно, между другото. От известно време насам разглеждам апартаменти и ги отхвърлям един по един, защото НЯМА МЯСТО ЗА ПРОКЛЕТИТЕ МИ КНИГИ, които обаче тъпо и упорито продължавам да си купувам от родни и чужди книжарници. Особено новото строителство е пълна скръб. Дори при голяма квадратура, обикновено разпределението е такова, че НЯМА МЯСТО ЗА КНИГИ. Главните букви са, щото съм много афектирана.
    Към архитектите: абе хора, ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ, къде си държите книгите???

  2. Ами аз живея в 1 стая и имам място за книгите си – просто ги побирам в това: http://lbook-bg.com/img/v3_med.jpg

    У нас хората не четат, просто защото не искат да четат. Познавам хора, живеещи в прогимназии, които за последен път са отворили книга в ученическите си години, по задължение.

    А проблемът на българските книгоиздатели е, че са се вкопчили в скъпоценните си права и не искат дори и да помислят за алтернативен начин да печелят и то добре. За тях хартиеното издание е непробиваема защита срещу пиратите 🙂

    А това, че се хабят тонове хартия да се отпечатат книги, който в повечето случаи се прочитат само по веднъж и само събират прах в библиотеките… нали от Гутенберг насам все така се прави, защо да има някакво развитие?

  3. Тъпо обяснение. Хората, които имат огромни апартаменти, четат ли повече?
    Ако някой наистина иска да чете, все още има библиотеки. Ако не ти стигат парите за книги, вземи книга от библиотеката. Ако не ти стига мястото за книги, подари прочетените на библиотеката. Талкова е просто!
    С доста по-добър успех човек може да каже, че хората не четат заради повишеното предлагане на кредити (с които да си купиш още по-голям телевизор). Изобщо, винаги можие да се намери подходящо извинение за затъпяването, но извинението не го спира.

  4. Мисля че книгите са скъпи.
    В редките случай когато изобщо ти доставят платената, са заминали десет хляба

  5. Здравейте!Случайно чета този текст със закъснение от 10 години и много се смея-аз съм Аглика Георгиева. Само че съм журналист, писал по темата, а не зам министър на културата 😀😀😀😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *