абсолютно хубаво е да се помечтае

моят абсолютен свят – с тази тема започна блог-щафетата на 8-ми юни, въртя се, въртя и пак на 27-ми юни се появи тук

до момента има над 100 поста за абсолютните мечти, включиха се много блогъри, споделените абсолютни мечтания са толкова различни и вдъхновяващи! към повечето от тях има линкове тук

в някои блогове се намериха, съвсем естествено, и критики, например тук в коментарите

но RuMeN е пич и си позволявам да го цитирам:

„Че е рекламна кампания е ясно, но идеята е хубава, темата е интересна и е хубаво човек поне малко да се замисли, поне малко да помечтае. Различните хора имат различни мечти, пишат различни неща, като се прочетат постовете им, по-лесно е да ги опознае човек, да види как мислят, за какво мечтаят.. има си доста силни страни тази кампания.

Отностно водката, реално едва ли ще накара много хора да почнат да пият нея вместо конкурентна марка просто заради това, но все пак ако аз лично съм изправен пред избор, да си поръчам водка, чиято рекламна кампания се изразява в печатането на почти порнографски билбордове с разни цицорести манекенки и закачливи намеци или тази, в която никъде не се споменава “пиите тази водка”, а просто потиква хората да се поразмечтаят малко, ами бих избрал тази. “

Ще използвам случая да предам горещата топка по темата моят абсолютен свят на още хора, чието мнение ми е любопитно – Майк Рам (с когото наскоро сме чели една и съща книга май),  Никола Наус (който напоследък не е писал), Петя – за да чуем и абсолютните мечти на една openly feminist, и Еличка (която може би ще ни отведе в света на киното и театъра, където пък абсолютните неща се случват още по-лесно). Пропускам ли някого?! Сигурно, но моля да си каже. Да видим 🙂

7 thoughts on “абсолютно хубаво е да се помечтае

  1. Много гаден начин за безплатна реклама. Не съм писала, не бих и писала по темата. Но дали всички автори са наясно, че са линкнати и писанията им се използват за реклама на алкохол?

    Извинявам се за острия тон /всъщност дано съм го докарала/, абсолютно /ха-ха/ нищо лично към теб. Но все пак стана проводник, волно или неволно.

  2. Кхъм. Сами, да кажа нещо. Не се рекламира алкохолна марка, а пространството й. Щафетата е в световен мащаб. Дали не мернах снимки в блога тук или е било в съботното приложение на ФТ – не помня.
    Има маркетингов кодекс и там, черно на бяло, се забранява директната реклама на алкохол (също и злоупотребата на деца). Затва пичовете от Карсбърг примерно направиха цял зелен музикален фестивал.

    Може би е идея Ж да извади кодекса, по който се планират и изпълняват подобни маркетинг кампании в глобален мащаб и ни прочете парчето спец за алкохол ?

    И ако това те ядосва, направи усилие да се информираш как големите фармацевтични продават депресията. Ще повръщаш три недели ! Никой не е стигнал маркетинг свинщината на фармата. Включително в частта й: хомеопатия – алтернативна медицина. Кротко и полечка, по конгреси в резорти с голф и спа, тн лекари биват мозъкопромивани за сметка на пациента. Абсолютният свят е разходка по плажа в сравнение

  3. Ако ще и от междугалактически мащаб да е кампанията. Тъпа е. Дай да попишем за красиви неща, а после да се налеем като свинИ. Уведомени ли са блогърите, че по-късно техните писания ще се съберат на явно рекламен сайт? За мен всеки участвал във въпросното нещо е или твърде наивен, или твърде овца. Което направо разби представите ми за т.нар. блогърска общност.

  4. Написаното в блоговете има интересен живот. Не непременно същият, който автора е замислил. Съжалявам че представите ти за общонст бяха разбити с онлайн кампания на голяма марка. Но си представи какво е да си жаден швед, който я харесва и ще ти мине. У шведско пиячката е регулирана от държавата. Продава се само в избрани, контролирани магазини срещу карта. В картата пише колко печелиш на месец. Пак там се отбелязва колко лочиш. Затва целокупнио шведски народ прави кръгчета до датско с квот-му-падне: лодка, караванка, кон..да се снабди с алкохолец.
    Не е случайно, че шведите имат ей това мислене за морала “ Моралът е хубаво нещо, двойния морал е още по-хубав“.

    В цитираната от Ж книга през две теми имаше една линия за share of mind
    Дневно индивида е облъчен с 5000 рекламни послания. Алсолют се бори за първенство, както останалите 4999.

    за протокола
    не пия концентрати
    ако трябва да перефразирам Увалиев: маркетинга не ми е занаят, той ми е инат

  5. Хич не ми дреме за Абсолютната борба на Абсолют за Абослютното първо място в Абсолютно тяхната си Абсолютно рекламна кампания. Както някой /черна овца в стадото/ беше написал – в моя абсолютен свят няма водка Абсолют!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *