двойки и медали

странно е, когато две толкова противоречиви новини ми се наредят една над друга във фийда:
„36% двойки на темата Свобода и не-свобода в поезията на Христо Ботев във ВТУ“
и
„Медал за наши ученици от международна олимпиада по биология „

а в същото време всички останали говорят за доклади и санкции …

4 thoughts on “двойки и медали

  1. Няма нищо странно. Съществуват няколко много добри училища в България и няколко много съвестни учители. За тези олимпиади – по биология, математика, информатика – имаме традиции и хора ентусиасти които помагат на подрастващите да се готвят. Това, за съжаление няма нищо общо с нивото на българското образование колкото и да им се иска на учителските синдикати. Малко както наличието на милионери в Бразилия не прави страната богата…

  2. Като допълнение, в съобщението от линка две неща правят изключително неприятно впечатление: Не става ясно кой от четиримата е взел медал- а точно това е човекът, който заслужава аплодисментите, но пък се казва кои са получили втори и четвърти резултат в отбора единствено за цел да се спомене Американската Фондация за България.

    Трябва да се отбележи, че въпросната фондация всъщност наистина прави ужасно много за каузата с олимпиадите и едва ли се нуждае от евтина реклама.

  3. Докато ги четях, мернах протеста на банкерите срещу идеята за финансиране на студенти.
    Няма да има образование, докато не се налеят и финанси…което важи, парадоксално, за бг и еврофондовете. Доклади и санкции е тема само в бг, между другото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *