какво е PR – поздрав с усмивка

Капитал с яка видео-анкета из ул. „Иван Вазов“ София с въпроса „Какво е PR?“:
„Пиар е една нова професия, тя все още е много трудно, как да кажа, разбираема за обикновения човек, който е извън тази сфера …“
„Пиар е рекламен агент, представител…“
„Пиар идва от Пиер, което означава Петър – вид политически настроена фигура“
уникално, изгледайте видеото тук

нека е специален поздрав за всички пиари у нас, моите колеги и приятели, които се занимават с тази професия, и в частност Деси, Елиза, Мишо, студентите ми – да знаят с какво се захващат …

кредит: in2h2o

2 thoughts on “какво е PR – поздрав с усмивка

  1. Веселина Седларска/Новинар

    PRоблемът на PRавителството

    мишката, която отишла при хамстера и му казала:

    Виж колко много си приличаме, ти си мишка и аз съм мишка, но отношението на хората към нас е различно. Теб са те сложили в красив съд, дават ти храна, държат те в шепа, галят те, радват ти се. А мен ме мразят, залагат ми капани, пращат ми котки, гнусят се от мен, а като ме видят, пищят. Не бъди егоист, кажи ми какво да направя, та и аз да се радвам на съдба като твоята. Хамстерът казал: Ами смени си PR-а.

    ***
    На път към Обетованата земя евреите, начело с Мойсей, стигнали до брега на Червено море. Ясно било, че за да пристигнат до обещаната от Йехова земя, трябва да прекосят морето, само че как?

    Извикал Мойсей първия инженер и го попитал какво решение предлага. Първият инженер мислил, чертал, изчислявал и отсякъл: Трябва да се прокопае тунел под морето. Мойсей обаче отхвърлил предложението с важни аргументи: нямаме нито време, нито ресурси, извикайте втория инженер.

    Вторият инженер също умувал, чертал, смятал и казал: Трябва да построим мост над морето. Макар това решение да било съвсем различно, Мойсей го отхвърлил със същите аргументи: нямаме нито време, нито ресурси (да употребим отново тази хубава родопска дума).

    Тогава Мойсей наредил да извикат експерта по връзки с обществеността, защото това прави всеки, който не знае какво да прави. PR-ът помислил и казал: Трябва да разделиш Червено море на две, хората да преминат и водите да се затворят след тях. Мойсей се втрещил: Че как да направя такова нещо!? Аааа, не знам – казал PR-ът, – това въобще не е моя работа, моята работа е, ако успееш да го направиш, да ти гарантирам публикация в Стария завет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *