професорските отпуски са златни

тези дни се видях с моя приятел доц. Борис Минчев и той сподели за тревожен факт в СУ – професори предявили групов иск да им се платят невзетите от 10 години назад отпуски
някои от тях имали искове за повече от 600 дни! за да им се изплатят тези отпуски ще трябват около 1.5 милиона лева! от цялата работа администрацията е най-притеснена, защото се предполага, че парите за професорските отпуски ще се вземат от техните бонусни възнаграждения
за справка – учителите и университетските преподаватели са с най-големите отпуски – по 48 дена годишно

намирисва ми на поредния академичен скандал
или пък елегантно случаят ще се забули, а професорите ще се пенсионират доволни

тук са разказани подробностите – в Diploma.bg
това е сайтът на Борис Минчев
а това е интервю с него

One thought on “професорските отпуски са златни

  1. Идеята с пенсионирането ми харесва. По една известна интернет бг тв сутринта хващам проф.Топалов в студиото. Темата не е отпуски, а тестове. Професорът аргументира защо есета с елемент на разсъждение са по-удачния вариант за приемен изпит.
    Освен двамата интервюиращи, в студиото са две кандидатстудентки. Хванах името само на едното дете, Теодора Вълчева. Девойките бяха убедени в правотата на професора: при спадащи главоломно критерии за грамотност, филтрирането на кандидатстващите трябва да следва традиционните практики на СУ, а това не може да стане с тестове.

    Защо искам да го пенсионирам ли ?
    Не е заради остарелия му поглед към грамотността като прецедент, нито за безкрайното разхищение на ресурси по наемане на преподаватели (учителки, по негови думи) за „проверяване“ мисълта на кандидатите.
    Топалов не можа да погледне децата в очите.
    А за мен такъв образователен процес, в който няма близката връзка, ако щеш я наречи сократовска практика на открита дискусия, такъв образователен процес е излишен товар върху държавния бюджет.
    Не отпуските им, поведението им е силно инфлационно върху младите.

    за протокола
    аз съм ЗА тестова система на изпитване и платено образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *