ДЕОС в първо лице: Пенко. Мечтая за нормална държава.

1509791_844976318862846_1509311420_n

Пенко Пенков е от дейните хора, които отдавна се борят ежедневно за промяна в България. Занимава се с образование, икономика. Активно протестиращ. Познаваме се от ДЕОС – либералната партия на България. Ведър, оптимист, борбен, ето какво споделя Пенко за ДЕОС и за България.

Какво те доведе в ДЕОС?
На всички избори в последните 20 години подкрепям новосъздадени политически субекти с идеята, че ще се случи нещо ново. Оказва се , че 20 години съм гршал! Защо ли? Защото всички тези субекти се създават от стари политици, а целта е да участват в разграбването ……ВПЕЧАТЛИХ СЕ ОТ ПРОТЕСТА НА 14.06. и реших че тук са хората който носят наистина новото, което търся ! През октомври се срещнахме с Миряна и се убедих отново…..когато съм убеден в нещо се отдавам напълно на стремежа за реализацията …И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ПО ТОЗИ НАЧИН

За каква България мечтаеш?
Мечтая за нормална държава, където в училищата учат щастливи деца, завършилите висшето си образование имат поне две алтернативи за реализация, в болниците основния проблем е здравето на хората , а не заплати и финансиране, съдебната система има огромно обществено доверие, а институциите работят в интерес на хората т.е. от едно гише се извършат всички административни услуги. Искам да живея в държава, където хората с удоволствие отиват на работа и щастливи се прибират в къщи!

Защо хората не вярват в собствените си сили и в промяната? И как може да се промени това?
Цели 25 години службите на ДС внушаваха на хората, че от тях нищо не зависи ! Трудно се излиза от това внушение! ЗА ДА НАКАРАМЕ ХОРАТА ДА ПОВЯРВАТ са необходими действия – правим ли нещо освен да агитираме с послания близки до познатите…..ЗАЩО НЕ СЪЗДАДОХМЕ ЕДИН БИЗНЕС ИНКУБАТОР И ДА ПОМАГАМЕ НА МЛАДИ ХОРА ЗА СТАРТИРАНЕ В БИЗНЕСА, подобни инициативи може да инициираме за здравна помощ, за правна помощ, за психологическа помощ….А НИЕ НЯМАМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕЩАМЕ И ОБСЪЖДАМЕ ВАЖНИТЕ ЗА ДЕОС НЕЩА …..!!

Какво казваш на тези, които се колебаят да дойдат или не в ДЕОС?
С ХОРАТА ГОВОРЯ ОТКРОВЕНО! Завършил съм и психология и се стремя да провокирам откровение в хората…….мисля, че в повечето случаи успявам. НЕ УСПЯВАМ ДА ОБЯСНЯ НА ХОРАТА ЗАЩО СЕ БАВИМ! Бавните темпове, с които работим се приемат като слабост, а не като сигурност и ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИМ С ТОВА!

На снимката сме с Пенко и Мишо на първата пресконференция на ДЕОС, която решихме да проведем във Велико Търново.
Ето какво написа Пенко за всички, които се чудят да идват или не в ДЕОС.

Още хора от ДЕОС и техните мисли за промяната на България: Емо, Дарин, Димо, Руми, Гари, Иван

Хайде, не се колебай, идвай в ДЕОС, имаме нужда от теб 🙂 www.deos.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *