най-яките детски анимационни филми на еко тема

movie-wall-e-movie-green-review-dvd-new-critic-matt-willey

решихме с децата да направим класация на най-добрите детски анимационни филмчета на еко тема в последните години. ето как я наредихме:

WALL-E е безспорен фаворит. тъжното е, че май наистина не сме далеч от всичко, показано във филмчето – от това да заринем планетата с боклук, до това да не вървим, а само да се търкаляме. тъй като на Земята вече няма място от боклуци хората са се изнесли да живеят в огромен космически кораб, където имат всичко, изкуствено. само роботчето Уоли е останало на земята и ежедневно съвестно продължава да балира боклука. но един ден открива поникнало стъбълце … децата обожават този филм и всичко, свързано с Уоли и Ива им е любимо. трейлър.

Лоракс е любим еко филм номер две в нашето семейство. хората са принудени да йупуват дори чист въздух, а всичко е направено от пластмаса – дори дърветата. отново имаме оцеляло само едно семенце от дърво, но в крайна сметка то не бива унищожено и успяваме да спасим природата. видео тук.

трето място от класическите детски филмчета не номинираме, но решихме, че ако леко кривнем от пътя трябва още два филма да се видят в тази класация

The Simpsons Movie въпреки нецензурния си речник е доста силен като послание – от дребни страсти, мързел и разхайтеност доведохме града си, държавата, планетата до пумийна яма, опасна за живота ни. сайт на филма тук.

Принцеса Мононоке е друг наш силно любим филм. може би доста плашещ за децата. но изключителен, като почти всичко на студио Гибли. природата е всемогъща и добра. трябва да я уважаваме и няма да ни нарани. трейлър.

заслужава си да се изгледат, дори да нямаш деца.

2 thoughts on “най-яките детски анимационни филми на еко тема

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *