Клетниците

Film_Review_Les_Miserables-087fa1356128584_image_1024w

вероятно си спомняте историята – чели сме я като задължителна литература в 8-9 клас. малката Козет, Жан Валжан, който откраднал свещниците, бил на каторга, после избягал и се променил, Революцията, Гаврош, барикадите ….

дължината на прожекцията, фактът, че не е просто филм, а мюзикъл, класическата история, позната на всеки, целият шум около него може да ви откажат. а не бива. Клетниците трябва да се гледа, слуша, усети, изплаче, преосмисли, изживее.

от утре по кината. още инфо за Клетниците

4 thoughts on “Клетниците

 1. По този повод изгледах две предишни версии:
  1. http://www.imdb.com/title/tt0119683/
  2. http://www.imdb.com/title/tt0230534/

  и прелистих романа, защото не помнп кога го четох за последно.

  Супер се радвам, че е мюзикъл, защото темата е позната и още една традиционна екранизация би била скучна. Също се радвам, че Ан Хатауей е в ролята на Фантин, която умира, а аз не я харесвам (Ан, не Фантин) 🙂

 2. Много е добре, че е мюзикъл, наистина. Звучи мащабно, трогателно, силно въздействащо. Липсваха ми големи мюзикъли (от времето на Коса насам май). Актьорите са много добре подбрани. Да, на моменти гримът е в повече, на моменти е по-помпозно от нужното, но филмът е красив и трогва!

 3. именно защото е мюзикъл, трябва всичко да е по-експресивно, че да допълва песните и така да разказват историята, която познаваме. Ако беше класическа екранизация, цялата тази помпозност щеше да бъде смятана за кич. Сега е в реда на разумната употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *