търся 2000 лв. за ремонт на читална в Детски отдел на Столична библиотека

1това е читалнята към Детски отдел на Столична библиотека. помещението има нужда от ремонт – такъв не е правен отдавна, подът е под всякаква критика, стените са потъмнели от времето, книгите се нуждаят от по-уютен дом, а децата – от по-приветлива обстановка

освен, че няма пари за нови книги (което само по себе си е скандално), Столична библиотека няма пари и за ремонт. за смяната на пода са нужни 2000 лв, а след това ще се съберем доброволци и ще боядисаме за един уикенд стените и тавана на помещението. но, всяко нещо по реда си

има и други опции, но ми се иска да проверя доколко блог може да помогне за подобна кауза. ако някой може да помогне, моля нека ми пише или коментира под тази статия.

2съседното помещение – заемната, е ремонтирана преди година и е чудесна, слънчева и светла, уютна и приветлива, добра и за книгите и за децата. крайната цел е и читалнята да стане такава. скоро. с помощта на дарения, защото друг начин няма.

предварително благодаря на всички, които ще вземат присърце каузата и ще помогнат някак.

при всички случаи Детски отдел има много нужда и от книги. за който не може да помогне за ремонта, а може да дари нова детска книга (отпред е площад Славейков, новите детски книги струват между 3 и 30 лв) – купете една и качете в Детски отдел, ще ви се зарадват и искрено ще ви благодарят!

ясно е, че Държавата, Общината не могат да се грижат за всичко. за Градската си библиотека да се погрижим малко и ние. който иска, доброволно. може и да се получи.

13 thoughts on “търся 2000 лв. за ремонт на читална в Детски отдел на Столична библиотека

 1. Хайде 100 души да дадем по 20 лв. и готово 🙂
  Брой ме.
  Колко квадрата ламинат им трябват? Мога да намеря промоция 🙂
  И аз ще пиша утре.

 2. Ами това е най-ниската възможна оферта, която хората от Библиотеката са намерили за това помещение – материали и труд, около 40 квадрата е. Хайде! 🙂

 3. Привет Жюстин, супер идея,
  За съм и двете части (пари и боядисване). Добра рамка и организация за събиране на средства е Единния дарителски номер (DMS) – може и повече пари да се съберат и каквото остане за книги. Връзка за него е Български дарителски форум, а ето тук е повече инфо: http://www.dmsbg.com/.Мога да бъда полезна с организацията около пускането на такъв SMS номер за дарения, пиши и дай знак, Весела

 4. със силата на социалните и личните мрежи, подкрепям идеята на Денис – ще се включа и аз. може би директно най-добре ще се организираме? трябва ни банкова сметка.

 5. Мисля, че в библиотеката имат опасения да се сложи кутия за дарения за ремонт … Мисля къде другаде можем да сложим. Все пак ми се иска фирма да поеме ремонта, струва ми се по-лесно и логично. А всички тези по 20 лв. са чудесни за нови книги за децата!

 6. Привет! Идеята е чудесна! Поздравления!

  Имам и предложение. Фондация „Помощ за благотворителността в България“ има дарителска платформа на сайта си http://www.bcaf.bg
  Дарителската платформа дава възможността на организации да набират подкрепа за своите каузи по няколко начина:
  онлайн дарения,
  дарения по банкова сметка,
  дарения по ведомост,
  доброволен труд,
  SMS дарения (за тези, които имат DMS номер).

  Говорих с изпълнителния директор Елица Баракова – тя е за! Необходимо е да има юридическо лице, с което да се сключи договор – каквото е Библиотеката. А кампанията може да е на група от хора или/и организации.

  Готова съм да съдействам.
  🙂

 7. В момента съм в чужбина, но и когато съм в България вече не живея в София, така че – дайте банкова сметка, искам да помогна. По принцип Столична е едно от хубавите места с хубави хора. За разлика от навъсените физиономии, които срещам в другите библиотеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *