негово величество Клиентът

IMG_7553

един от най-важните уроци, който трябва да научи българският бизнес е, че клиентът не е оня лудия, досадния, нахалния, тъпия и т.н. и т.н. клиентът е Клиент. той е най-важният за да има твоя бизнес. ако нямаш клиенти – нямаш бизнес.

урок, който мнозина и от кварталния магазин и от големите велики фирми имат още да усвояват.

за да има бизнес той трябва да е в любовни отношения с клиента, метафорично. бизнесът трябва да предусеща, предразполага, усмихва клиента си, да го обгрижва и гали, за да се връща той пак и пак. а не да го гони. а това си е цяло изкуство.

4 thoughts on “негово величество Клиентът

  1. Аз лично така и не успях да намеря отговор на въпроса „Защо онези, които са инвестирали куп средства, нерви и пари в магазини и стоки, нехаят за това как служителите им се отнасят с клиентите?“. Не ми се вижда сложно за разбиране, че всъщност живите „консултант-п(р)одавачи“ влияят много на това какво и колко ще купи Клиента.
    Ако някой има идея защо нещата са такива, нека сподели 🙂

  2. Стефчо, постът се „роди“ от отчайващо нелюбезното отношение на човек на заплата в магазин, който продава красота и се слави с внимание към клиентите си. Няма оправдания. Ситуацията на пазара се надявам да „отвори очите“ на спящите за тези малки жестове, без които всеки бизнес е загубен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *