вежливост и добър тон

хей, мисля че е добра идея да сме мили с хората.не защото утре може да се окажем в зависимост един от друг и да не искам да ти помогна, защото си се държал грубо с мен. не защото може да се окаже, че трябва да работим заедно, а ще имаме горчив привкус от миналото. не защото ще сме кисели и вместо да се усмихваме на вечеря ще псуваме света и ще се чудим защо е толкова лош.

вежливостта, добрият тон не костват много. а ни дават много. отварят врати, като с вълшебна пръчица. просто едно „моля“, една усмивка, едно „благодаря“. проста формула, която гарантира винаги успех. те са като бумеранг, който се връща, вдъхва кураж, помага.

добрите обноски – от важните неща, на които да научим децата си.

и тук вмъквам тежката артилерия – няколко мисли на Платон по темата:

Добрите хора нямат нужда от закон, който да им казва да са отговорни, докато лошите винаги намират начин да го заобиколят.

Всеки човек лесно може да нарани, но не всеки може да направи добро другиму.

4 thoughts on “вежливост и добър тон

 1. би било по-вежливо, ако мислите на Платон бъдат написани на български. По този начин ще покажем, че
  1/ уважаваме онези 80% процента от населението на страната, които за всеобщо съжаление, не знаят английски и
  2/ колкото и да е невероятно, Платон не е споделил тези мисли на английски, но вмъкнати по този начин в български текст, много хора биха си помислили, че четат Платон в оригинал и затова не е преведен 😉

 2. Здравейте, благодаря за хубавия сайт!
  Понеже темата за добрите обноски е едно от много вълнуващите – бих искала да ви пратя книжката Добри обноски, издание на фондация Миню Балкански и МЕГО – сдружение за Морал, Етика и Гражданско образование.
  http://balkanski-foundation.org/welcome/
  Сърдечни поздрави,
  анна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *