който ще си ходи – да си ходи

напоследък темата е актуална. предполагам най-вече защото идват избори и трябва да върви агитацията. пък народа я накаца като мухи или по-скоро като овце беее в каквато посока ги поведе овчаря. … статистики – всякакви. най-нещастната нация, най-мрънкащата, желаещите да емигрират клонят към 100% …. да, ама не!

зарадвах се да чуя Маги Малеева при откриването на Форум Бизнес в събота да казва „стига сме се оплаквали от това и онова, ами да се хващаме на работа и да оправяме нещата“

зарадвах се и когато попаднах на статуса на Лъчезар Илиев „А вие ще емигрирате ли, или ще се борим заедно тук?“

зарадвах се и на поста на Деси Тодорова „Шампиони сме по искане“

оригинална е заигравката с котката на Шрьодингер тук, но като цяло очаквам още утре Любослава Русева наистина да си е заминала. и тя и всички, които искат да емигрират. хайде, заминавайте. така по-лесно, струва ми се, всички ние, които искаме да останем, да запретнем ръкави и да се постараем да ги поведем нещата в по-добра посока, ще се справим по-лесно.

виж също Страх от България

2 thoughts on “който ще си ходи – да си ходи

  1. Ех… пък за мен като социолог (и човек) е особено интересна мотивацията на онези, на които „просто“ не им се живее тук. За определени групи хора тук не е и много за живеене. Което не означава, че по някакъв начин подценявам твоите усилия и усилията на други хора да правим живота тук такъв, че на тези хора да не им се тръгва :-).

  2. Светле, аз искам да не полагам усилия да задържам никого тук, всеки си избира какво и къде. Не искам обаче постоянно да ме заплашват, че 1/3 от населението си дига шапката и заминава незнайно къде. Не ми харесва варианта на бягство, масово бягство. Ако не обичаш мястото си не се грижиш за него, плюеш семки по улицата, хвърляш боклуци, не се сещаш да засадиш дърво например или цвете пред блока … не гласуваш, а след това се оплакват хората и пак цикъл, ще бягат и така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *