децата и агресията – колко си ужасен!

майка и дете в мол-а, то яде кфц, тя седи и го чака. леко си говорят. двамата са добре облечени, спокойни и изглеждат симпатични. по едно време майката се развиква на детето, повишава доста тона, защото е посипало храна по пода и завършва с „колко си ужасен!“. потрес.

не разбирам родители, които обиждат децата си. още повече – на висок глас на публично място. жал ми е за тези хора. и за децата им. защото утре и те така ще викат на децата си. и на останалите хора.

каквото и да направи детето – не може да е ужасно. ужасно го виждаме ние и реагираме ужасно. а после – съвременните деца били агресивни. агресивни са съвременните родители. обществото е агресивно. не децата.

за бога хора, не обиждайте децата си!

One thought on “децата и агресията – колко си ужасен!

  1. Напълно те подкрепям. Спомням си подобна случка. Млад баща и 4-5 годишно момченце обядват с дюнери. Мъжът яде сандвича бързо, на големи хапки. Хлапенцето преглъща с труд и се опитва да се храни по-бързо, но не може. Изведнъж изпуска дюнера и стреснато поглежда баща си. Той се развиква, удря му два-три шамара, от които то просто се задавя в рев и хълцания, след което грубо го повлича за ръката.
    Иска ми се да гушна човечето и да го успокоя, но разбира се, не мога.
    Не знам обаче за кого трябва да ми е жал повече. Дали за детето или за бащата, който не се знае какво ще дочака на стари години. Само че ще бъде много късно нещо да се поправи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *