да изчезне дир-а

мина достатъчно време, вече всичко е наред а и доста се изписа. защо все пак се връщам на темата ли? защото е важна.

може би малцина си дават сметка, но Дир.бг има ключово място в развитието на родния уеб. първият сериозен бизнес проект, стартирал още преди 12 години, Дир-а мина дълъг път и все още е сред първите. не малка доза късмет, но и много труд. адмирациите тук са за Владо Жеглов.

преди няколко, доста години Дир-а бе хакнат. нещата отминаха бързо и безболезнено. но това беше голям урок. както за Дир.бг, така и за конкуренцията им, тогава все още доста малка, така и за всички, занимаващи се сериозно с уеб.

преди седмица Дир-а изчезна за няколко дена. никой не вярваше, че целия Дир може да изчезне за толкова дълго. провокация или лошо стечение на обстоятелствата, гадна конкуренция или нехайство – не е ясно. мнозина в типичен стил злорадстваха и „им гледаха сеира“. ужасно. и тъжно.

радвам се, че Дир.бг успяха да се справят със ситуацията толкова бързо. предполагам загубите са големи. предполагам ще има и търсене на отговорност. знам, че Дир-а вече са по-силни. а всички ние, наоколо си взехме още един важен урок.

всичко, което не ни убива ни прави по-силни.

4 thoughts on “да изчезне дир-а

  1. Например в момента пише, че ползвам 1 процент, а като си пратя писмо от пощата ми в Гугъл, ДИР бе ге ме лъже нагло
    > disk is full
    По-добре да я спрат, като не работи, ама … Всъщност аз ползвам поща там по задължение, както сега, така и преди години, и все си е смотана и кофти.

  2. аз пьк не разбирам защо толкова много се издраматизира по интернет за този случай … всички сайтове независимо колко са големи или колко са малки трябва да имат бакьп на данните … а какви изказвания четох направо не е истина … аа атентат, едва ли не, имаше някаква девойка, беше писала, че пожарникарите заляли на дир-а сьрвьрите с вода, защото в клубовете преди години някои бил писал, че бойко имал връзки с мафията … стига бе хора … сатовете се чупят, сървърите се чупят, всичко това е нормално … ама нейсе

    а Виктор е прав за пощата на дир-а 🙂

  3. Дир е медията на 60 , по името на най популярния им клуб
    Те бяха рисково застрашени тия 4 дни
    Аз се изнесох, щото ми липсват последните 30 г, а и с назначаването на Виденов за новинарски директор – някак марката изгуби привлекателността си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *