изгубените дни са повече от 6

простите сметки показват, че изгубихме не само няколко работни дни, а цял месец!

денят преди празниците – всички още от обяд бяха запрашили, за да изпреварят задръстванията, а дори да не бяха излязли от офисите си вече бяха „на друга вълна“

дните след празниците – два мизерни, които покриват цяла седмица – нито да се адаптираш, нито да заработваш сериозно

отработването и работните съботи – и те, уж работни, но се щипва, че е събота и кой работил кой не

единствените на далавера – за хората в бюджетната сфера, на тях не им пука, заплатата си тече, при тях криза и без това няма

предтекстът на правителството за това безумно решение – да се подпомогне родният туризъм и строителния бизнес – измислица – бг хотели не спечелиха много, народът се беше изнесъл по Турция и Гърция основно, а по традиция в началото на май валя добре, та и строителите не видяха кяр

магазините – празни, без оборот, а наемите текат; офисите празни – хората почиват, а наемите текат, договорите и сроковете също; държавните институции – съдилища, общини, всякакви администрации са затворени, натрупват още повече работа, но кой му пука, тя работата няма да избяга

чужденците – в недоумение, брей колко почиват в таз държава!

извод: измислени са ни и празниците, измислени са ни и делниците. имаме нужда от промяна!

12 thoughts on “изгубените дни са повече от 6

 1. 🙂 я кажи сега на всички защо не можа да си починеш? какво те е изнервило толкова, че за пореден път обръщаш внимание на тези почивни дни? ти работи ли през това време? за това ли те е яд? не те разбирам!

  а отпуска взимаш ли си? 🙂

 2. Поредното „само в частните фирми се работи, тия в администрацията си клатят краката по цял ден“. Интересно ми е, базира ли се на личен опит? Защото според моя опит е много далеч от истината това твърдение, но е лесно да се включиш в хора на оплюващите на общо основание, нали някой трябва да ти е крив – и какво по-удобно от ония хрантутници, дето нищо не правят, пък заплатата им си тече…

 3. Днес едни такива държавни служители в една поща, при обявено работно време до 19:00 часа, в 18:10 си говориха на висок глас, как не можело така, имали работа до 21:00 за вършене и после трябвало да чакат не знам си кой номер автобус 1 час, и да затваряла колежката гишето след 10 минутки. Съответно не ми намериха пратката, защото имаше опашка, а те нямат информационна система да им каже къде е тя (а трява да е при тях отпреди 4 седмици). Да съм отидел друг път.

  Надявам се след изборите вечният купон да свърши … Време е 🙂

  @Digital Rebel
  Ами, някой хора почиваме при добре свършена работа. Ако работата ти не зависи от никой друг – ок, но ако работата ти зависи от някой, който почива – какво правим?

 4. All work and no play makes Jack a dull chap 🙂

  Мостове между почивните дни правят във всички страни по света, а това че човек не си уплътнява работното време, е проблем и задължение на преките му ръководители.

  Това обаче че все повече хора почиват в Турция и Гърция, трябва да даде един ясен знак на хората свързани със туризма, че е време за промяна в отношението им!

 5. днес доста хора бяха бесни на почивните дни. аз…, е аз успях малко да поработя и през почивката, но и да се позабавлявам.

  тази година наистина ни „разпраха“ от почивни дни – може пък да е свързано със световната криза – в смисъл, вместо да вървим срещу нея – да реализираме загуби и да я поусилим на местна почва :-)))

 6. Поправка, то обобщението се отнасяло за цялата бюджетна сфера (!), не знам защо реших, че е само за администрацията. Е, щом и пощите влизат тук, всичко казано автоматично става вярно, нали, какво изобщо може да се каже повече от това.
  Иначе, наскоро влязох в Office 1 Suprestore (в мола на Стамболийски, ако някой се интересува) половин час преди обявения край на работното време с две странички за ксерокопиране. Двете девойчета на касата заявиха, че няма как да ме обслужат, защото имали много работа и вече затваряли. И това е възможно да ти се случи значи.

 7. „Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.“

  „единствените на далавера – за хората в бюджетната сфера, на тях не им пука, заплатата си тече, при тях криза и без това няма“ – сори, а ма не е вярно. Това, че заплата си тече, не е значи че стига или, че искат да почиват когато им кажат!

  Спрете се бе, всички живеем в една държава, защо все трябва да се делим на тия, и на ония.
  Не е станало нищо толкова не поправимо, но е време да си избираме по-здравомислещи и най-вече мислещи политици! Идват избори!

 8. И аз съм против големи почивки – едни работят, други не. И ти се чудиш дали партньорите ти работят, за да работиш и ти.

  Иначе БГ туризъм може да се каже, че имаше. Даваха Белоградчик препълнен с недоволни хора по опашки и търсейки как да се придвижат и паркират с колата си.

 9. Ghibli, рибата и главата, това си е. От началниците си зависи. На държавна работа като си, по-трудно те уволняват,и шефът много-много не го е еня, щото не е на баща му, май вече. :-). Но общо взето е вярно, на държавното се блее повече, можеш по-лесно да се покриеш и по-малко те юркат. Но ние сме си виновни, че не юркаме началниците на държавните служители. Преди месец, на вратата пише от 15:30, но няма никой. Питам, казват ми, „ама ние днеска сме до два.“. Ама на вратата пише? Ми напишете го поне, казвам им аз. Написаха го следващата седмица, почти съм сигурен, че е защото се обадих. А трябваше не да се обадя, а скандал да вдигна и писмено оплакване да напиша. Така ако правим, и държавните ще заработят по-добре, и частните и прочее, но още не можем да се отърсим от скатавките по социалистическо-комунистически казармен тертип.

 10. Добре казано Smiling. Тази почивка е много измислена и прекалено дълга.

  Държавните служители наистина са привилигировани по празници и отпуски. Изобща нямам какво да се оплакват или защитават и без това им се плащат заплатите от останалите. Правителството като обяви празници и в моята фирма се почват преговори как „всички“ щели да почиват. И в крайна сметка осигурявам неоснователна почивка, по асоциация и за моя сметка. Търся странни обяснения за пред чуждестранни партньори гонещи срокове преди лятото и не на последно място това е втори орязан месец след плащането на данъците през март. И да резюмирам накратко от началото на годината до месец май има силно няма един месец, който да не е сериозно орязан откъм производителност, а разходите са си същите.

  Хайде сега посочете ми един държавен служител, който изобщо да се е замислил по въпроса …

  Почивката е хубаво нещо, но кой плаща?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *