Българското знаме

възхищавам се на последователността и позитивизма, с които Боян Юруков подкрепя българското
специално заради него на 3-ти март оглеждах старателно блокове, сгради, улици, за да видя колко българи ценят и по някакъв начин отбелязват Националния ни празник
истината е, че бяха малко знамената, на блок я имаше я нямаше по едно знаме, но като че в центъра бяха повече отколкото из няколкото квартала, из които минах

в детството ми в нашата къща имахме знаме, което се изнасяше на терасата на всеки подобен празник, след което се изпираше и се прибираше до следващия, помня, че и съседите имаха и слагаха знамена. на този 3-ти март никой в квартала не сложи

и защото ден по-рано бях в друга европейска столица не мога да не направя сравнение и да отбележа за пореден път, че там знамената са навсякъде и винаги, не само по празник, постоянно ти се напомня, че си именно там, така е на много места по света

мисля си, дали от ниското ни самочувствие е това, от прекалената ни готовност да се откажем от българското в името на големия брат, без значение дали е съветски или американски или друг, дали е от друго … без да искам да съм прекален патриот мисля, че малко повече знамена на родния ни трикольор ще се отразят добре на всички ни.

3 thoughts on “Българското знаме

  1. Не би могло да бъде другояче, защото медиите (под егидата и напътствията на управниците) вече 20 години водят война срещу българското самочувствие.

    Знаете нестихващата им песен, нали? „Бедни сте, тъпи сте, некадърни сте, жалки сте, бедни сте, бедни сте…“ А защо да сме бедни, като сме най- богатите в ЕС, това журналята, естествено, не обясняват.

    Спазват стриктно инструкциите на властниците, защото те, пишман- политиците, далеч по- лесно управляват унижени и смазани хора, хора без грам самочувствие и гордост.

  2. Предложената гл т е, разбира се, икономическа.
    Текущата криза се сравнява по бедствия с тази през 30 те.
    Нека късметлийте питат останалите живи роднини какво помнят.

    Това което света помни е раждането на Хитлер.

    Нека бъдем наясно че никой икономически пакет насочен към националното производство и на някакво ниво създаващ протекционализъм ще спаси когото и да било. Така са си мислели и през 30 те години на миналия век и дали пространство на кафявата чума. Там също започват с национално самочувствие, байряци и останалите символи.
    Не искам бг Мозила, нито бяло зелен червен гугл. Не искам Атака, Волен и националистически крясъци по време на финансова чума.

    Крайно време е да се запашат шовинистичните потници, да се махнат от календара празниците (при това национални) които призовават към нетолерантност към съседа и московските тикви да полегнат на морна доносническа кълка, оставяйки страната на естественото и развитие – Европа.

    Харесвам ЕС деня си, ЕС семейството си, ЕС образованието и ЕС работата си. Всичко най-добро от страната е с мен, защото прави ЕС по-доброто място за живот и творчество.

    Но няма да участвам в създаването на нови концлагери за различните, няма да затварям границите на младите европейци с овчи регулации и още по-малко, да разглеждам бизнеса в която и да е среда като изолиран от глобалния свят в който живеем.
    Ти си в мрежата, има няма, всеки ден от живота си. Е, как е да не си в бг и ментално ? Широчко, а

    На страната и трябват не повече знамена, а повече идеи.
    Кат земат се развяват по паланки и кабинети – ето ти самочувствие.
    Носталгията не прости и на Хитлер.

  3. В моментa пиша новата версия на plugin-а ми за Firefox, който превръща логото на Google в българския флаг. В групата ни във Flickr има едва 34 снимки на българския флаг поставен на къщи. Сигурен съм, че може да съберем и още. След месец ще се местя нов апартамен и ще сложа знаме и там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *