все пак и те намират нещо в семейния живот

вярно е, че вече никой (или почти никой) не се жени, но все пак има неща, заради които мъжете приемат съжителство на съвместни начала – дали само това са основанията е спорно. при всички случаи мъжката гледна точка ми е любопитна

както и на тези не малка част от моите приятели, които въпреки всичко предпочитат да живеят сами. чудя се защо ли?

3 thoughts on “все пак и те намират нещо в семейния живот

 1. Не питай старо, а патило… Имам 33- годишен брак и много добре знам, че изброените три неща са важни, но те не са най- важното нещо в един истински добър брак!

 2. Ужасно жалко е, че когато на човек му трябва пример за подкрепа на аргумент – все трябва да се обръща към чуждоземното кино.
  Случи се снощи да гледам това http://www.bbc.co.uk/mistresses/
  ВВС сериалите имат онази фантастична характеристика да стават все по-добри с времето, този не е изключение. Тече втори сезон.
  Та
  част от отговора на въпроса ти е
  че не е вярно как за всеки от нас има по един

  Ако търсенето на другия/ата е част от търсенето на смисъла (нека направим нещата по-сложни, отколкото са), вариант е да спреш да търсиш другия и смисъла.
  Да седнеш и се вслушаш в себе си. Смисълът и другия може да са/станат неудобство, особено ако си в някакъв период на индивидуален избор; очакванията на другия по пътеката на израстване в кариерата са спирачка. Неговата кариера е спирачка. Има цяла академична степен, която е известна с конфликтния си ефект върху връзите – МВА.
  http://74.125.77.132/search?q=cache:uA9U855AXBAJ:tombaornot.blogspot.com/2008/04/women-divorce-mba-ah-juicy-headlines.html Do MBA marry&hl=da&ct=clnk&cd=2&gl=dk&client=firefox-a

  В моменът е малко кофти да си консуматор, типичен представител на поколението си. Но все още е ок да си индивидуалист, да търсиш самоличност извън етноса си; примерно в продаваното от ябълките. Най-утвърждаващата самоличност остава образование.

 3. Казвала съм го вече – не разбирам каква е разликата, дали бракът е регистриран или е фактически. Ако не са нужни юридически процедури по раздялата, това какво променя?
  Трудно е да живееш с някого, да си напаснеш навиците, странностите, отговорностите. Тия неща си ги има и при съжителството.
  Ако не си готов да делиш битовизмите, предпочиташ да живееш сам. И това е честният избор. Аз го уважавам.
  –-
  @Апостол Апостолов,
  извини ме – не искам да ти опонирам, но и изразът „истински добър брак“ не ми говори нищо. За кого е добър бракът? Ако е добър и за двамата, значи е наистина добър. Независимо дали и съседите мислят същото. Независимо дали някой друг освен децата, родени от този брак, го намират за добър. Така си мисля, не твърдя, че съм права.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *