как видяха протеста хората, които не бяха там

p4020034

привечер изгледах новините на bTV и слушах Дарик
очаквано – говореше се само за една малка част от протеста – именно „левскарите“ и скинарите и битите полицаи
по Дарик и водещата и двамата й гости само бяха гледали протеста по телевизията (тв 3) и всичките им впечатления бяха от там (баси!) и плюеха разгорешено, а Любен Дилов Син говореше как нямаме култура да протестираме (за което е частично прав и частично виновен. от 89-та до сега това е третият път) и че и в Германия на подобни протести полицията биела с палки (т.е. нормално е полизията да бие?!).
отвратително.

всички, които не са били на протеста и не четат блогосферата и не гледат re tv остават с впечатление, че това са били едни дрогирани и пияни, яко подкупни хулигани, събрани от някъде

и когато казвам, че и аз съм била, че е имало мирен протест и много млади и интелигентни хора, които не бяха дошли с намерение за бой – чудят се хората, които се информират само от националните телевизии. масовите и добре обслужващи правителството медии се постараха да изкарат черното бяло и бялото черно с репортажите за пребитите полицаи и за платени гамени

да, всички ние викахме „ууу“ и всички ние, както и Симион споменава, хвърляхме снежни топки, най-вече когато ни изтикаха по жълтите павета към Университета и стигнахме до купчините натрупан сняг, а те наистина размахваха палки

за разлика от тези казионни медии, споделям мнението на Мартин, че протестът беше хубав.

утре протестът продължава.

4 thoughts on “как видяха протеста хората, които не бяха там

 1. Какво е хубавото на един осквернен протест?!
  Идеята бе хубава, осъществяването – НЕ!
  Ако съответно идеята бе реализирана според първоначалното си плануване, всичко щеше да е ОК (ура, нима все пак има гражданско общество!?).
  Хората, които наистина бяха дошли с идеята да изразят ясна и аргументирана позиция, не успяха да го сторят, защото разни лумпени искаха да покажат колко са велики, силни и мразещи „куките“.
  Колкото до медиите, те търсят скандал. Скандал и кръв имаше, всичко друго се отми между истерясалите тийнейджъри с качулки!

 2. По повод младите и интелигентните от протеста, снощи скайпвах двойка дами на възраст и ги питах как я виждат занапред ?
  Очакваха отчаянието да натежи и младите си тръгнат за чужбина. Пак.

  От живота си не очакваха топло, приятно или вкусно.
  Някак бяха приели съдбата си. Пенсията на по възрастната е 114 лв с надбавките и си е спряла парното. Яде ориз, за да се побере в бюджета си. Телефонът и е платен от децата. Не е ходила на почивка с десетилетия. Единственото и развлечение денем е чаша чай, одеялото и тв сериали..на един ел.реотан. Страда от аритмия и често кръвното и се вдига до недопустими граници, но няма пари за лекарства.

  Хвана ме яд, после срам и накрая се казах Защо съществува такава смахната държава ?! Понеже нямах как да спра недомислиците, налегна ме отчаяние. Разбирах непротестиращите отдавна загубили вяра. Разбирах и тия дето искаха да протестират, но нямаха възможност. А на Любо Дилов да му кажа че култура на протест не липсва, нито липсват протести.

  Един друг елемент в цялата запойка липсва и той е идентичност.
  Като го отнемеш от цялото, от държавата, остава взривоопасна маса и не се знае как ще се пази гражданския мир. Нека да се готви за още по-лоши времена.

 3. Не се натъжавай
  В протестите няма нищо тъжно
  Има нещо тъжно в ситуация, която отвсякъде е неприемлива и никой не реагира

  за бг
  за да стане нещо
  както ни доказа Могилино
  Не е достатъчно да има външна намеса
  вътрешно негодувание и абсолютно сдухан имидж за цялата република
  при всяко споменаване на думата „деца“

  Дори добри идеи как да се излезе от създадената безнадеждност не е достатъчно

  Някой трябва непрестанно да държи лампата със светлината и отчита поредната детска смърт от недохранване, болест или немърливост
  на няколко европейски езика
  И пак не е достатъчно !

  Те са
  там по върховете някъде
  абсолютно безгрижни
  и разчитат че и публиката е
  Е, ако последната си седне на ръцете и на ушите, както често става след два дни – провала е в кърпа вързан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *