малки елементи, с които Държавата насърчава сивата икономика

знам, че има и много други, но това дребното все ме гложди – отчитането на дребни разходи, които всеки от нас неизбежно ежедневно прави е на практика невъзможно; резултат – яко стимулиране на конкретни фирми, които са често еднодневки или на сянка; иде реч за талоните за паркиране – седмично се налага да харча поне 10-15 лв за паркиране, по разни места, на които ходя служебно, т.е. свързано с работата ми; това са пари, които отиват някъде, а няма как да отчетем – за фирмата, която обслужва въпросния паркинг – като приход, за Държавата като данък от нея, за мен – като разход; е, това ме дразни! всички знаем как се паркира в София – на магия, трудно, невъзможно; паяците са наш чест гост – суми от 32 нагоре; паркинг – основните са по 2, 3, 4 на час; често са препълнени; рядко издават бележка, камо ли фактура; обикновено за паркинг се води празно място с опънато въженце отпред или ограда, понякога с бариера; чичко, по-често пенсионер, който записва номерата, понаглежда колите и взима парите

същото важи и за талоните за паркиране – познай как се отчитат за разход – никак; познай колко често оставяме стотинките на човека и той дори не поставя бележка, че сме платили; и т.н. и т.н.

темата ми е болна не от днес; не за мен и фирмата – е, какво толкова, очевидно трябва да ги давам тези пари безотчетни; ама най-губеща в случая е Държавата; освен ако нейните хора не са замесени в схемата, както най-вероятно се случва …

е, надявам се Европа, туй-онуй – скоро да се оправят нещата, а?!

2 thoughts on “малки елементи, с които Държавата насърчава сивата икономика

  1. то ако ес движим от тази лигика, трябва да вадим фактура и за патите за тоалетна! Радикално решение е данък оборот върху парите в електроннен вариант.=> Премахване на банкнотите и монетите и плащане с карти през централен сървър вкл. в интегриран вариант с GSM и пръстова идентификация например.

  2. Изобщо, лудница някаква, като навсякъде другаде в тази малка, скапана държавица. Омръзна ми от некачествени хора по принцип – има ги навсякъде, не само в политиката, но и в бизнеса и в изкуството и в медиите – все сфери, които макар и повечето пъти едностранно, оказват влияние върху живота на всеки човек поотделно…. Тези хора произвеждат некачествени решения, които водят до некачествени резултати и така влошават качеството на живот на абсолютно всички – изобщо, един ден ще събера 50 000 подписа, ще създам партия и ще обявя за лозунг качествното на живот. Какъв е смисълът от едно общество, в което повече се мисли за всичко друго, освен за хората….??? Какъв е смисълът да правиш нещо, като няма да го направиш на 100% ? На повечето хора дори не им минавата такива мисли през главата….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *