благодарности за тези, които помогнаха случването на БГ Сайт 2008

сега ще направя това, което се очакваше, но естествено никой не направи в този мащаб снощи на церемонията – но това си е моя блог и тук му е именно мястото!
този пост може да излезе малко дългичък, но няма как да е иначе; ще опитам да ги дам хронологично, може на някой да му е любопитно, а за мен ще е като архив – цял куп благодарности!

както го казах на награждаването 2006-та и писах из блога си – мислех, дори бях твърдо убедена, че повече БГ Сайт няма да има, бях много разочарована от българската уеб асоциация (буа) и постоянните критики и злобни нападки на хората

после много хора ме питаха – ама защо няма БГ Сайт тази година?! трябва да има!!!

пръв ме погна сериозно по темата още февруари някъде Жоро Крумов, съблазнявайки ме на чаша червено вино и вкусно хапване – говорихме много и си казахме – трябва да го направим! тук аз изпитвам голяма вина, защото не стана с Жоро всъщност това издание

след това Максим Бехар ме покани на кафе една събота, някъде на „Витошка“, заля ме с носталгични спомени за геройствата на БГ Сайт в предните години и на мен малко ми трябваше – решихме окончателно – правим го! набелязахме конкретни дати дори

трябваше да сформирам жури – имената им знаете, но следва да им благодаря отново за подкрепата: Джако, Коцето, Венци, Бого, Георги Вар, Сашо Варов, Любо Леков (когото по-късно махнахме от журито, защото не беше на гласуването, а и решихме да наградим Инвестор.бг) – приятели от години, истински професионалисти и експерти, безкрайно ценни хора и в същото време доста различни хора, специалисти в специфични области все на онлайн пространството, добре познати – благодаря ви! те работиха доста, мислиха доста, бяха позитивни, конструктивни и безвъзмездно отдадоха не малко време за случването на БГ Сайт 2008

благодаря и на ПрайсуотърхаусКупърс България, че за поредна година одитираха целия процес и гласуването и с това дадоха една по-гопяма тежест на наградите – имената са Светлана, Детелина и Татяна!

обявихме регистрацията в началото на май, а стартирахме в началото на юни

успоредно Максим настояваше да сме в мир с буа и направих две срещи с Владо Каладан и Борил, но за жалост БГ Сайт 2008 така и не получи подкрепата на буа (българската уеб асоциация, с история 4-5 години не подкрепи конкурса на нейния бранш – БГ Сайт, с история от 9 години!)

спонсорите и партньорите търсехме в крачка М3 и ние, но най-вече бравото е за Светла! благодарностите са за Майкрософт България, които бяха за поредна година спонсор на БГ Сайт – това, според мен е голяма подкрепа за бранша като цяло и им благодаря! благодарности и за Суперхостинг, които със спонсорството си показаха на конкуренцията и клиентите си си, че имат истински добро отношение към уеб бизнеса!

преди да имаме официални медиа партньори приятелите ми Сашо Савов (Creato), Magic (Imoti.net), Косьо (Atol.bg/Elmaz.com) удариха едно рамо и завъртяха банери за конкурса на добра воля – благодаря им! с това ми дадоха увереност, че съм в правилната посока; за публикациите по темата в блога му благодаря за Мартин

Андрей направи радио спота и дори го записва два пъти – благодаря му! после се въртя по БГ Сайдио – благодарности на Ана Мария и всички там!

на всички останали партньори – благодаря! най-вече искам да похваля с личното отношение и качествената работа Биляна и екипа на списание .Net, както и Елисавета и многото хора, въвлечени в процеса заснемане на БГ Сайт (журиране и награждаване) от телевизия Икономика

в последния момент силна подкрепа дойде и от Mail.bg, където лично благодаря на Ани, от Dir.bg – благодаря на Владо и Лъчезара, както и от Дарик, където благодарностите са за Дарина и Людмил

благодаря на всички 135 сайта, които се включиха в конкурса, защото те го правят какъвто е – показват до къде е стигнал уеб бизнеса у нас, тенденции, качество, както и на всеки един от 13 688-те гласували за тези сайтове само в 2-те седмици гласуване – в конкурс за уеб това звучи наистина много внушително!

благодаря на близо 500-те души в залата снощи! както и на тези, които настоях да дойдат без да знаят защо – Веско, Нели, Веско, Велислава, Владо, Любо, както и на тези, които поканих да връчват награди на публиката – Жоро Маринов, Заро

тройката Тодор, Кирил и Милена бяха истински добри водещи за тази церемония и се радвам, че така лежерно успяхме да работим с тях – благодаря!

Георги Стрезов написа кратки музики специално за церемонията снощи и свири през цялото време – чак до края на коктейла – благодаря ти!

благодаря на Шератон, които въпреки малки нещица бяха добри партньори на конкурса и на Стефка от М3, която също доста се постара

няма да крия, че най-голяма подкрепа през цялото време с критики, идеи, подритване по задника, за да се мобилизирам и окуражаване дойде от Сашо Варов – благодаря ти човече!

през цялото време неотлъчно и с голяма страст по конкурса работи Светла от моя екип – тя изнесе най-гоемия обем работа, а работата наистина бе мноооого! благодарности и за Вера, която осигури софтуерната част за гласуванията и работата по сайта, Веси, която се грижеше за визуалната част от нещата и мултимедиата на самата церемония, Миряна, която отговаряше за принт нещата, безкрайната подкрепа на Гори бе изключително важна за мен, както и целия ми екип, на които също благодаря!

с мен дори и дистанционно бяха през цялото време и приятелите ми Лидия в Дания, Емо в Испания, Ралица в Белгия и Звезда – някъде на небето, които ме окуражаваха непрестанно!

не на последно място големите нервите и липсата ми от дома покрай БГ Сайт ежегодно отнася яко моето семейство, за което им искам прошка, но те знаят – тяхната подкрепа на всичко, което правя е много важна за мен и без нея не бих се справила – благодаря ви!

надявам се да не пропускам някого. ако има такива – моля, простете.

12 thoughts on “благодарности за тези, които помогнаха случването на БГ Сайт 2008

  1. Хората в Америка си имат Обама, хората в бг пространство – бг сайт наградени. Това мнение е повече към Ивайло, отколкото към теб.
    Борисов, батка
    да си беше отворил коментарите под дефиниция за зле, да ти кажа кво мисля:
    – да се случи нещо извън мафиотските структури в батковината е успех
    – да се ангажират толкоз хора да гласуват, не срещу автобусен билет и кюфтета, а ей така – за идеята ! е добре
    – Нели Огнянова с приз е успех за опасно московския медиен пазар с наивна парцалистика, кофти правила и анадолски нрави в ефир
    – да си виждал гласуване на екран, както модерираното от Жюстин по друг повод в онзи тесен отрязък от нет дето си ?
    Моят избор за сайт не бе награден, защото идеята му е от западноевропейската цивилизация – като дизайн изпълнение е великолепен, можеш да плачеш на Сачи и Сачи, можеш да коленичиш пред таланта. Тази година е годината на порталите. Въпреки че няма пластмасови пари и българина още мъкне портмонета и мрънка пред автомати, интернет порталите на български са там. И чакат времето си.
    Бг сайт е мерилката и теглилката докъде сте – в дизайн отношение, но също и като общество.
    Нели е блестящ пример за изпълнение на идея. Затова трябва да е начело. А сега погледни списъка с хората, на които инициаторката е благодарила.
    Кога за последен път видя толкова ангажирани българи накуп ?

  2. Pingback: BG Site 2008
  3. аз пък направих радиоспота, ама така и не го чух да се излъчва по радиото 🙁

    видеата с журито не са деинтерлейзнати преди да се конвертират във флаш и затова са не чаерти.

  4. Три знаменателни неща се случиха напоследък.

    1. Гоце даде „Стара планина“ на Бай Ганю!

    2. Станишев раздаде грамоти на мастити учени (за да си избъшат…)

    3. БГ Сайт раздада своите награди (за да си ги заврат…)

    Чудесно, великолепно, уникално, сензационно, велико ,яко, абе…Мам си джейс!

  5. Нямаше да пиша тук но честно казано се чувствам лично засегнат от няколко неща които ще споделя по-надолу

    Първо поздравления за конкурса и аз в качеството си на собственик на една от сериозните уеб компании в България наистина се радвам че има такива събития. Това са местата на които се вижда до къде е стигнал бранша, укрепват се приятелства и партньорства, но и за съжаление понякога се явяват като бойно поле на, което основните муниции са големи или малки, болни или градивни амбиции.

    Това последното го казвам в качеството си на член на управителния съвет Българската Уеб Асоциация. А това е повода за който говорих по-горе.

    Жустин наистина се възхищавам от работата която вършиш, но едно не мога да разбера – защо и към кого е насочена всичката тази неприязъм когато става дума за асоциацията?!?! Аз лично полагам доста усилия според възможностите си за развитие на бранша и Уеб асоциацията за мен е мястото където мога да споделя изложа идеяте си и те да бъдат раззвити за общото благо. И не съм съгласен с язвителните и надменни подхвърляния за 4-5 годишната социация и т.н. Все пак това е организация в която членуват около 60 от сериозните български фирми, множество партньорства и приятели. наистина не мога да разбера защо го правиш.

    Смея да твърдя като очевидец на събитията че съвсем добронамерено Владо и Борил приеха поканата за партньорство от името на УС, но така и никой не каза в каво иска (или не иска) да се изрази това партньорство!?

    Мисля че не би трябвало да допускаш разочарованието ти от някои хора в асоциацията да се превръща в една явно изразена злоба! Ти си професионалист и аз лично съм доста учуден.

    Иначе ти пожелавам успех от сърце. Трябва да има събития като това и хора като теб които да ги организират!

  6. Янислав, за съжаление нещо има развален телефон. БУА в лицето на Борил и Владо се виждаха с мен и казаха, че ще ни поканят с Максим Бехар на УС да видим как можем да работим заедно и да подкрепи БУА БГ сайт, но това така и не се случи, въпреки няколкото ми опита да се чуя с тях. накрая ми бе обяснено, че УС е нелегитимен и затова не може БУА да подкрепи БГ сайт. Нямам лично отнощение към теб, Борил или Владо, напротив, уважавам ви. Но мисля, че сте замесени в игра, която не е вашата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *