призраци в библиотеката или истина е – децата обичат да четат

img_0757

децата обичат да четат. ние сме тези, които не им го даваме. не може да искаме детето ни да чете книги ако у дома не е влизала нова книга в последната година. не може да искаме детето ни да чете книги ако не ни е видяло нито веднъж с книга в ръка у дома, зачетени. оправданията – животът е толкова скъп, няма пари за книги не минават. има библиотеки. а там има мнооого книги.

днес в детския отдел на столична библиотека видях много деца, обичащи книгите. запалени от книгите. четящи не само тънки и с много картинки книги. беше нощта на призраците в библиотеката! децата четяха откъси от любими свои книги от британски автори. Г.Д.В., Матилда, Мечо Пух, Хари Потър са любими на всички! ние с Томи научихме и за други книги, които ще ни харесат, за които не бяхме чували. запалихме се по нови автори. май това беше целта. от децата да стигне до децата.

искрени комплименти за хората от библиотеката – отдадени, вдъхновени, силно решени да докарат още и още нови почитатели на книгата в библиотеките. един добър ход. очакваме и още!