подари книга, спри ACTA

bookкато се замисля – библиотеките са основният извор на злото – от години разпространяват книги, не ги продават, но много хора ги четат. истинско нарушение и на авторското и на всички търговски права! пряко удрят по издателите. как е възможно?!

хора, много смислена акция – в знак на протест срещу безумието ACTA да дарим книги на библиотеките. книга в твоята лична библиотека ще я прочетеш ти, вероятно 1, 2, 3 приятели. книгата в библиотеката ще я прочетат десетки.

може да не взимаш книга от своята лична библиотека, отдели 10-12-15 лева – едно кафе, едно ходене на кино само и купи книгата, която си харесал най-много от четените напоследък. сложи й надпис – НЕ на ACTA и я остави в близката библиотека.

събота, 11, НДК

писах още: безумието ACTAвреме за книги, време за библиотеки, да върнем читателите в библиотеките

2 thoughts on “подари книга, спри ACTA

  1. По рафтове, книгите стоят в прашен хаос. Светлината е недоимък. Пердетата са синтетични и носят отпечатък от поне десет премиери на прехода. За мебелировка не може да се говори. От снимките на обученията по Глобални библиотеки се виждат възрастни хора, загърнати с два ката дрехи. Човек ще си рече, ако живота тук е спрял и тече просто заплата, с какво е оправдан интереса ми да вложа усилие? Човек ще рече в какво праха на миналото възпитава детето ми, учещо от настоящето си? Къде са гласовете от 2012 в библиотеките? Защo никой не пита хората как четат? Групата в подкрепа на денонощна библиотека в София ще навърши година-а може и сто години-преди гъвкаво заемане на материали да стане реалност. После коя тв погребалa познанието и защо продуктивността е производна на вложеното? Дълбоката чиния е изислена отдавна и се лидерство.Говорим за лидерство на културен институт, не хранилище на вкаменелости. Библиотеката е огледало на качеството в живота на хората от града и последното обективно място за дебат. Затова днес не са й нужни книги, а компетентности 2012

  2. освен всичко останало, споменато впредния коментар, мисля че библиотеките са така финансово органицирани,чевсе пак да плащат някакви пари за книгите, които притежават.
    не съм особено убедена, че това ще е някакъв вид ефективен протест срещу новия закон, но идеята сама по себе си е чудесна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *